Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Overvallen supermarkt Kapittelweg Hilversum in Ter Plaatse

Hilversum, 19-05-2009 o Het opsporingsprogramma Ter Plaatse besteedt woensdag 20 mei aandacht aan de drie overvallen die in de laatste maanden zijn gepleegd op een supermarkt aan de Kapittelweg in Hilversum.

Op 8 november 2008, 23 januari en 16 april 2009 werd de winkel overvallen. Of de overvallen in verband staan met elkaar wordt onderzocht. Bij de laatste overval zijn camerabeelden gemaakt van de overvallers. Het onderzoeksteam hoopt dat met het tonen van de beelden de overvallers herkend worden.

Op 8 november en 23 januari werd een werknemer van de supermarkt in een kantoor overvallen en moest hij een geldbedrag afstaan. Op 16 april deden twee personen zich voor als koelmonteurs en bedreigden twee medewerkers van de winkel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvallers bonden de medewerkers explosieven om de enkels. Na onderzoek bleken dit nepexplosieven te zijn. Zonder buit zijn de overvallers weer vertrokken. Van deze laatste overval op 16 april zijn de camerabeelden die worden getoond.

Signalementen

Dader 1 (met wapen):


- man met een lichtgetinte huidskleur


- 20 a 25 jaar oud


- 1.80 m lang


- zwart haar, aan de zijkanten opgeschoren, bovenop het hoofd kort gemillimeterd


- aanwezige baardgroei


- hij droeg een donkerkleurige halflange jas met een blauwe spijkerbroek. Hij had een zwart petje op.

Dader 2:


- man met een lichtgetinte huidskleur


- 20 a 25 jaar oud


- 1.80 m lang


- zwart haar


- donkere korte jas met daaronder een soort werkbroek (overall), lichtblauw van kleur.


- Bij binnenkomst droeg hij een zilverkleurige koffer en een donkerkleurige gereedschapskoffer.

Het onderzoeksteam is ook op zoek naar getuigen of personen die meer weten van de overvallen die zich nog niet eerder hebben gemeld bij de politie. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 88 44. Wie liever anoniem reageert, kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.