Gemeente Almelo

Europarlementariër Maria Martens brengt werkbezoek aan Almelo

19 mei 2009 - Maria Martens, voorzitter van de CDA- delegatie in het Europees Parlement, is woensdag 20 mei op werkbezoek in Almelo. Tijdens dit werkbezoek wordt zij onder andere geïnformeerd over belangrijke Europese initiatieven van de Gemeente Almelo.

Maria Martens
Maria Martens

Het werkbezoek van Maria Martens is onderdeel van de campagne die de Europarlementariër houdt om aandacht te vragen voor de Europese verkiezingen op 4 juni 2009. Zij staat op een eervolle derde plaats van de CDA-lijst.

Na de ontvangst om 10.00 uur in het Stadhuis door burgemeester Knip en wethouder Van Broekhoven is er een presentatie van Europese projecten van de Gemeente Almelo. Het gaat om projecten die grotendeels gefinancierd worden met Europese subsidies. Ook wordt de Europarlementariër geïnformeerd over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de Gemeente Almelo en Netwerkstad Twente.

Aansluitend, na een korte demonstratie van de Personal Rapid Transit (PRT) cabines in de hal van het Stadhuis, vertrekt het gezelschap om 11.00 uur voor een korte wandeling door de binnenstad naar het infocentrum Het Kolkje. Hier wordt informatie gegeven over het Masterplan Almelo en de tijdelijke expositie over een project om jeugd bewust te maken van duurzame energie.

Om 11.45 uur brengt het gezelschap een bezoek aan de locatie van het IIspa (Internationale Indoor Sport Accommodatie Almelo). Het IIspa wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

Het bezoek van Maria Martens wordt afgesloten met een lunch.