ABVAKABO FNV

Bond werft leden op Zorg Carrière Beurs

Vrijdag 15 en zaterdag 16 mei vond de eerste Zorg Carrière Beurs in Amsterdam plaats. Op deze beurs ontmoette werkgevers en werknemers uit de gezondheidszorg elkaar. Ook ABVAKABO FNV was bij deze primeur aanwezig om mensen die al werken in de zorg, herintreders én studerenden te overtuigen van een lidmaatschap. En dat is gelukt. Samen met bestuurders, de beleidsmedewerkers Scholing en Loopbaanadvies en een team externe wervers heeft de bond 63 nieuwe leden geworven.

De beurs paste qua timing goed binnen de Power to...-wervingscampagne die ABVAKABO FNV op 10 mei is gestart met een speciale Krant op Zorgdag bij De Telegraaf. Bij binnenkomst van de beurs ontvingen alle bezoekers de Telegraaf Zorgspecial. En werden bezoekers direct naar de stand van de vakbond verwezen.

Vooral de gratis trainingen en loopbaanadvies trok veel geïnteresseerden over de streep om lid te worden. Het paste goed bij de vraag waar veel switchers, werkzoekenden en studenten mee worstelen. Ook specifieke vragen over de eigen werksituatie werden gesteld. Mensen die direct lid werden, ontvingen een hippe postbag met inhoud over de bond, trainingen en cao.

In november wordt de beurs herhaald.