ABVAKABO FNV

Feestje bij contact center

Gisteren heb ik taart gedronken en getoast tijdens een bijeenkomst van een aantal medewerkers van ons contact center. Zij hadden met goed gevolg hun interne opleiding afgemaakt en dat was een klein feestje waard.

Op ons contactcenter komen zo'n 120.000 telefonische vragen per jaar binnen. De kunst is om zoveel mogelijk telefoontjes snel maar vooral goed af te handelen. Op het moment dat de vraag in behandeling dient te worden genomen door een specialist in de regio wordt de vraag van ons lid wordt doorgestuurd.

Om de vraag goed te kunnen beantwoorden aan de telefoon hebben de medewerkers een goed analytisch vermogen nodig, juridische kennis en dienen te beschikken over een behoorlijke dosis vaardigheden. Al deze elementen zitten in het opleidingsprogramma welk programma speciaal is ontwikkeld voor het CC.

Je moet van alles weten van sociale zekerheid, het ontslagrecht en pensioenen. Maar ook bellen leden met actuele vragen. Als de AOW veel in het nieuws is, bellen leden daarover. Je moet dus nogal van wat markten thuis zijn. Ook moet je leren dat snel te doen, maar wel op een manier dat een lid zich echt geholpen voelt.

Nieuwe medewerkers krijgen intern een opleiding van een aantal weken. `s Morgens worden ze intern opgeleid en `s middags gaan ze aan de slag om gelijk in de praktijk te oefenen. Dat wordt verzorgd door opleiders en deskundigen van buiten.

Alle op te leiden medewerkers waren geslaagd en kregen van hun collega Dolf een certificaat uitgereikt. Ik was uitgenodigd om er bij te zijn en heb namens het bestuur laten weten hoe belangrijk wij het vinden dat ons contactcenter goed functioneert en hoe blij we met ze zijn. En toen was er taart.