Zelfstandigen blij met plek in de polder

20/05/2009 09:55

Platform zelfstandige ondernemers PZO

Den Haag, 20 mei 2009 - Minister-president Balkenende vindt dat zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) een plek verdienen in het huidige sociaal-economische overleg. De Vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO), de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zzp'ers, reageert namens de bijna 1 miljoen zelfstandigen in Nederland verheugd op de uitspraken van de minister-president in NRC Handelsblad. PZO pleit sinds de oprichting van de vereniging in 2002 voor een evenwichtige vertegenwoordiging van zzp'ers in het huidige poldermodel. De uitlatingen van de minister-president maken hiervoor nu de weg vrij.

De Nederlandse overlegeconomie loopt nu voornamelijk via de traditionele lijnen van werkgevers- en werknemersverhoudingen. Zzp'ers staan daar buiten en zijn bijvoorbeeld niet vertegenwoordigd in de Stichting van de Arbeid, de Sociaal-Ecomische Raad en het voor- en najaarsoverleg. Dit, terwijl in die gremia wel zaken aan de orde komen die ook de zzp'er direct raken. PZO is dan ook verheugd dat minister-president Balkenende de zzp'er nu tot insider van de Nederlandse overlegeconomie wil maken.

Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO)

Met ruim 20.000 leden is PZO de grootste onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp'ers). PZO behartigt de collectieve belangen van de leden in politiek Den Haag. PZO ondersteunt de leden met onder meer een juridische helpdesk en andere ledendiensten, zoals collectieve verzekeringsarrangementen De vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers is opgericht in 2002.