Politie Noord- en Oost Gelderland
GROTE VERKEERSCONTROLE RIJKSWEG A50 APELDOORN


Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 mei 2009 op de rijksweg A50 ter hoogte van Apeldoorn de verkeerscontrole 'Ochtendgloren' gehouden.


In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Met radar zijn alle passerende bestuurders gecontroleerd op snelheid. Tijdens de controle was het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied en is preventief fouilleren toegepast.


Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen 'De Somp' en 'de Brink' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden.
Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse.


Bijzonderheden van de controle staan op het bijgevoegde actieverslag.


Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Noord en Oost Gelderland, Gelderland Midden, de Verkeerspolitie en Nationale recherche van het Korps landelijke politiediensten, Drugsexpertise NL, Koninklijke Marechaussee, Parketpolitie Twente, Douane, Belastingdienst, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst en Autobahnpolizei Münster. Rijkswaterstaat faciliteerde de controle.


////

-----------------------

(

Politie Noord- en Oost Gelderland