Deelgemeente Charlois Rotterdam

Symbolische start graffiti vrij Zuidwijk

Op donderdag 14 mei werd bij Lokaal Cultuur Centrum de Larenkamp in Zuidwijk de aftrap gegeven voor het project graffiti vrij Zuidwijk, een project met als doel alle met graffiti vervuilde muren in Zuidwijk schoon te maken.

Politie Rotterdam-Rijnmond, Watch Out! en de Bewonersorganisatie Zuidwijk startten op 14 mei samen symbolisch met het project 'graffiti vrij Zuidwijk' (fptp: fotopersbureau Cor Vos) Om 11.15 uur startten surveillant van de politie Kim van der Stelt, medewerker van Watch Out! Marco van Velsen en voorzitter van de bewonersorganisatie Jeannette Philips daarom symbolisch met deze schoonmaak door het schoonspuiten van een deel van de muren van de Larenkamp.

Het idee voor het project kwam van Johnny Hagenaar, buurtagent in Zuidwijk. Op zijn initiatief inventariseerde het wijkteam Zuidwijk-Pendrecht van Politie Rotterdam-Rijnmond, in samenwerking met Watch out, deelgemeente Charlois en Vestia, alle graffiti in Zuidwijk. Om de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid onder bewoners te versterken zal snel gestart worden met de totale schoonmaak van de graffiti.