Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gebiedsvisies voor Carnisse en Oud-Charlois

Onlangs stemde de deelraad Charlois in met de gebiedsvisies voor de wijken Carnisse en Oud-Charlois. Tot en met 15 juni 2009 kunnen bewoners van deze wijken reageren op de gebiedsvisie van hun wijk. Zij kunnen dit doen via de website van de deelgemeente, www.charlois.rotterdam.nl of een e-mail sturen aan voorlichting@charlois.rotterdam.nl. De reacties worden meegenomen in de verdere uitwerking van de gebiedsvisies.

Ambities voor Carnisse en Oud-Charlois in 2020
De deelgemeente Charlois heeft samen met diverse partners, waaronder woningcorporaties Vestia, Woonstad Rotterdam en Com.wonen en betrokken Rotterdamse gemeentelijke diensten, een gebiedsvisie ontwikkeld. Deze plannen zijn mede gebaseerd op de inbreng van wijkbewoners en professionele partners in de wijk. Zo zijn in de wijk Carnisse op grote schaal buurtbewoners bevraagd onder het motto Vertel uw verhaal.

Diverse onderwerpen, een doel

Een gebiedsvisie bestaat uit de gezamenlijke plannen en ambities voor een specifieke wijk die gericht zijn op het bereiken van een aantrekkelijke buitenruimte, een goed woon-werkklimaat, optimale voorzieningen voor zowel ouderen als gezinnen, en een grote onderlinge betrokkenheid van wijkbewoners. Omdat de planning tot aan 2020 loopt, zijn de meeste plannen nog niet volledig uitgewerkt. Per jaar stellen de partners gezamenlijk vast hoe het gezamenlijke doel concreet wordt bereikt.