Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tarwewijk start met Kinderpersbureau TPD Kidz

Kinderen uit de Tarwewijk doen sinds donderdag 14 mei mee aan een speciaal kinderpersbureau, genaamd TPD Kidz (Tarwewijk Pers Dienst). De deelnemers zijn tussen de 11 en 13 jaar oud en komen van vijf basisscholen in de Tarwewijk. Het doel van het project is om kinderen taalvaardiger te maken en hen direct te betrekken bij de gemeentelijke ambitie om de Tarwewijk kindvriendelijker te maken.

Krant

Met het maken van een eigen kinderpagina in de Tarwewijkkrant reageren de kinderen op de situatie in hun wijk. Na een eerste kennismaking volgen de kinderen acht lessen, waarbij ze van alles leren over artikelen en persberichten schrijven, interviewtechnieken, vormgeving en drukwerk. De bedoeling is om na de zomervakantie de groep te vernieuwen, zodat zowel kinderen van groep 7 als van groep 8 deelnemen. Het project duurt alles bij elkaar minimaal een jaar. De ambitie voor het kinderpersbureau is om uit te groeien tot een radio- of zelfs een camerateam.

Tarwewijk, vriendelijk voor kinderen

De Tarwewijk staat bekend als onveilige wijk. Daarom heeft de Rotterdamse deelgemeente Charlois samen met Woonstad Rotterdam en Rotterdamse gemeentelijke diensten een gebiedsvisie samengesteld. Inmiddels is de uitvoering van deze plannen in gang. Alle acties staan in het teken van het verbeteren van de Tarwewijk tot een kindvriendelijke wijk, waar het vooral voor gezinnen met kinderen goed toeven is.