Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe buurtoudergroep voor Feijenoord/ Kop van Zuid

Bewoners van de wijk Feijenoord en van Kop van Zuid/ Entrepot hebben behoefte aan uitbreiding van de bestaande buurtvadergroep. De nieuwe buurtoudergroep moet verschillend en kleurrijk zijn: mannen en vrouwen, jongeren en ouderen.

Buurtouders zijn vrijwilligers uit de wijk die extra goed opletten. Ze lopen vooral 's avonds door de buurt. Daar ontmoeten en groeten ze mensen, of staan even stil om een praatje te maken. Als het nodig is, spreken buurtouders personen beleefd aan die zich op dat moment misdragen. Ze hebben natuurlijk medewerking nodig van andere bewoners in hun wijk. Een voorbeeld van een goed lopende buurtoudergroep is AAB (= Actieve Alerte Bewoners) uit Bloemhof.

Bewoners uit genoemde wijken die interesse hebben in de nieuwe buurtoudergroep, zijn welkom op de startbijeenkomst, 25 mei in de Persoonshal aan de Persoonsdam 139, van 19.30 tot 21.00 uur (inloop om 19.15 uur). Daar wordt uitgebreid ingegaan op de rol en betekenis van een buurtoudergroep, en hoe zo'n groep begeleid en ondersteund kan worden. Het uiteindelijke doel is een buurtoudergroep die geaccepteerd en gewaardeerd wordt.

Het initiatief voor een nieuwe buurtoudergroep komt overigens van de Marokkaanse buurtvaders, die al jaren nuttig werk verrichten in de wijk. Ook de deelgemeente, Vestia, Roteb, Gemeentewerken, Stadstoezicht, Stichting Welzijn Feijenoord, politie, SONOR Zuid (opbouwwerk) en Woonstad vinden uitbreiding van de groep een goed idee.

Wil u meer weten over de nieuwe buurtoudergroep, kunt u bellen met gebiedsregisseur deelgemeente Feijenoord Willem den Hollander via (010) 291 63 59 of met Naziha Dinsi, (floormanager De Peperklip) van Vestia via (010) 423 99 33.

Een voorbeeld van een goedlopende buurtoudergroep is AAB (Actieve Alerte Bewoners) uit Bloemhof
(foto Rob Kamminga)