Gemeente Eindhoven

Wet geluidhinder

Vaststelling hogere geluidbelasting
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat van vrijdag 22 mei 2009 tot en met donderdag 2 juli 2009 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere grenswaarden krachtens artikel 110a van de Wet geluidhinder ten behoeve van de vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor de bouw van een schoolgebouw op sportpark Botenlaan.
Het ontwerpbesluit ligt op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij:
o het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center;' o het Klantcontactcentrum in het Stadskantoor.
Adressen en openingstijden zie colofon.
Gedurende genoemde termijn is een ieder in de gelegenheid om tegen dit ontwerpbesluit bij burgemeester en wethouders schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren te brengen. De zienswijzen moeten worden gezonden aan het hoofd van de sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven. Indien u mondeling uw zienswijze wilt kenbaar maken, kunt u voor een afspraak tijdig contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel. 238 66 74.

Wet milieubeheer

Meldingen Besluit algemene regels voor inrichtingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat van de volgende bedrijven meldingen ingevolge de Wet milieubeheer zijn ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend:
o Ages Heftruck Service B.V., Ambachtsweg 7 te Eindhoven, verkoop en opslag van heftrucks;
o N.R.E. Holding B.V., Nachtegaallaan 15 te Eindhoven, industrieel elektro- en gastechnisch installatiebedrijf;
o Milieu Educatie Centrum Eindhoven, Genneperweg 145 te Eindhoven, sociaal educatieve instelling, museum;
o Tennisvereniging De Doornakkers, Fernhoutstraat 1 te Eindhoven, tennisvereniging;
o Voegersbedrijf Van de Ven & Zn. B.V., Generaal Dibbetslaan 16d te Eindhoven, inrichting ten behoeve van voegen van metselwerk en impregneren van gevels;
o Jian-An, 't Hofke 35 te Eindhoven, Chinees-Indisch restaurant. Informatie over de meldingen kunt u elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur krijgen bij de Gemeente Eindhoven, Ondernemersplein, sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving, afdeling Vergunningen (voor adres en openingstijden zie colofon).

Maatwerkvoorschrift Besluit algemene regels voor inrichtingen Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken gelet op artikel 1.9 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer bekend dat er een maatwerkvoorschrift ingevolge voornoemd besluit is gesteld ten aanzien van:
o Philips Lumileds Lighting Company B.V. Hurksestraat 2c te Eindhoven, inrichting voor het ontwikkelen en testen van nieuwe producten. Het maatwerkvoorschrift betreft een nadere invulling of aanvulling van de voorschriften van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer in het belang van de bescherming van het milieu. De beschikking waarbij het maatwerkvoorschrift wordt gesteld en de daarbij behorende stukken kunnen worden ingezien bij de Gemeente Eindhoven, Ondernemersplein, sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving (voor adres en openingstijden zie colofon). Ingevolge artikel 20.1 van de Wet milieubeheer kan tegen deze beschikking beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alvorens beroep kan worden ingesteld, moet ingevolge artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar worden gemaakt tegen deze beschikking door uiterlijk 3 juli 2009 een bezwaarschrift in te dienen tegen deze beschikking. Dit bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven t.a.v. het Bureau Bezwaar en Beroep, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste het volgende bevatten:
o naam en adres indiener;
o dagtekening;
o een omschrijving van de verklaring waartegen het bezwaar is gericht; o de grond van het bezwaar.
Wij wijzen er op dat het maken van bezwaar geen schorsende werking heeft. De beschikking treedt na afloop van de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift in werking, tenzij gedurende deze termijn om een voorlopige voorziening wordt verzocht. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage en dient vergezeld te gaan van een afschrift van het bezwaarschrift. De beschikking treedt niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Te verlenen vergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen aan: o Deli-HTL, Kanaaldijk Noord 123 te Eindhoven.
Het betreft een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning voor een inrichting ten behoeve van de tabakindustrie. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en andere ter zaken zijnde stukken liggen vanaf 21 mei 2009 tot 3 juli 2009 ter inzage bij de Gemeente Eindhoven, Ondernemersplein, sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving (voor adres en openingstijden zie colofon). Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u vooraf telefonisch (238 64 02) een afspraak maken.
Tot de laatst genoemde datum kunnen door belanghebbenden zienswijze worden ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. De zienswijze moet worden gericht aan ons college en kan worden toegezonden aan de heer E.Z. Frank, teamleider van de afdeling Vergunningen, Postbus 990, 5600 AZ Eindhoven. Wij maken u erop attent dat de zienswijze, conform de Algemene Wet Bestuursrecht wordt toegezonden aan de aanvrager. Het is ook mogelijk om, gedurende de genoemde termijn, mondeling zienswijze in te brengen. Hiervoor kan telefonisch (238 64 02) een afspraak worden gemaakt waarna een bijeenkomst zal worden georganiseerd.

Verleende vergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning ingevolge de Wet milieubeheer hebben verleend aan:
o Holding Heezen B.V., Boven Zijde 7 te Eindhoven. Het betreft een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting ten behoeve van grond- en sloopwerk en asbestsanering. De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 21 mei 2009 tot 3 juli 2009 ter inzage bij de Gemeente Eindhoven, Ondernemersplein, sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving (voor adres en openingstijden zie colofon). Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u vooraf telefonisch een afspraak maken (tel. 238 64 02).
Gedurende de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp van het besluit, de adviseurs die advies hebben uitgebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een beschikking treedt na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij gedurende deze termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Een beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beschikking treedt niet inwerking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Verklaring
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat gelet op artikel 8.19, lid 4 van de Wet milieubeheer een verklaring ingevolge artikel 8.19, lid 1 onder c, van de Wet milieubeheer is afgegeven aan: o Linde Gas Therapeutisch Benelux B.V., De Keten 7 te Eindhoven. Het betreft de herinrichting van het bedrijfsterrein. De verklaring en de daarbij behorende stukken kunnen worden ingezien bij de Gemeente Eindhoven, Ondernemersplein, sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving (voor adres en openingstijden zie colofon). Ingevolge artikel 20.1 van de Wet milieubeheer kan tegen deze verklaring beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alvorens beroep kan worden ingesteld, moet ingevolge artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar worden gemaakt tegen deze verklaring door uiterlijk 3 juli 2009 een bezwaarschrift in te dienen tegen deze verklaring. Dit bezwaarschrift moet zijn gericht aan ons college en kan worden toegezonden aan de heer E.Z. Frank, teamleider van de afdeling Vergunningen, Postbus 990, 5600 AZ Eindhoven.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste het volgende bevatten:
o naam en adres indiener;
o dagtekening;
o een omschrijving van de verklaring waartegen het bezwaar is gericht; o de grond van het bezwaar.
Wij wijzen er op dat het maken van bezwaar geen schorsende werking heeft. De verklaring treedt na afloop van de termijn in werking, tenzij gedurende deze termijn om een voorlopige voorziening wordt verzocht. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage en dient vergezeld te gaan van een afschrift van het bezwaarschrift. De verklaring treedt niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Kapvergunningen

Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving en, v.w.b. de vergunning Citrushof 9 in het stadsdeel Woensel-Noord, de wijkraad Vaartbroek-Heesterakker-Bokt maakt bekend, dat voor het rooien van onderstaande bomen een vergunning is verleend:

Stadsdeel Tongelre
o Twee bomen Ministerlaan 44 i.v.m. renovatie tuin (compensatie). Verzenddatum vergunning: 8 mei 2009.

Stadsdeel Woensel-Noord
o Een boom staande in de zijtuin van het perceel Citrushof 9, alhier i.v.m. gevaarzetting.
Voor deze boom is geen herplantplicht van toepassing. Verzenddatum vergunning: 14 mei 2009.

Stadsdeel Woensel-Zuid
o Dertien bomen beplantingsstrook Generaal Van Dedemlaan/Generaal De Gaullelaan i.v.m. grote lichtreductie voor omwonenden; o een boom verplanten en 44 bomen rooien Nuenenseweg 1, Eckartdal i.v.m. herontwikkeling Eckartdal (herplant).
Verzenddatum vergunningen: 14 mei 2009.

De vergunningen liggen vanaf heden, gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van het Stadskantoor, adres en openingstijden zie colofon. Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de dag volgend op de verzenddatum van de betreffende vergunning, een gemotiveerd bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders en, v.w.b. de vergunning verleend in de Citrushof 9, de wijkraad Vaartbroek-Heesterakker-Bokt, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.

Colofon

Dit is een officiële publicatie van het gemeentebestuur van Eindhoven. De openbare nota's, besluiten, tekeningen e.d., die betrekking hebben op de vermelde onderwerpen, liggen ter lezing in het gemeentelijk Klantcontactcentrum. In sommige gevallen liggen de stukken ook ter inzage bij een gemeentelijke sector (zoals vermeld in de desbetreffende rubriek).
Het Klantcontactcentrum bevindt zich in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10. U kunt er terecht voor algemene informatie, vragen en meldingen over het onderhoud, de veiligheid en leefbaarheid van de stadsdelen. U bent er welkom op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.
Het Inwonersplein bevindt zich eveneens in het Stadskantoor. Hier bent u welkom op maandag van 8.30-19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.
Het Ondernemersplein is gehuisvest in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200 en is geopend op maandag van 8.30-19.00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.
Het Informatiecentrum Meerhoven is gevestigd aan Zandkasteel 43. U bent er welkom van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-18.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur.

Telefoonnummers:
o Klantcontactcentrum, 238 60 00
o Ondernemersplein 238 66 66
o Vergunningen voor inwoners 238 60 00
o Tekstbeeldtelefoon voor doven en slechthorenden 238 49 90 o Milieu-informatielijn voor vragen en klachten over milieuzaken 238 64 94
o Informatiecentrum Meerhoven, algemene informatie 234 80 40 o Redactie Eindhoven Dichterbij 238 24 41

Eindhoven, 20 mei 2009.