Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente behoudt haar biodiversiteit. Doet u mee?

B-team Gilze en Rijen zoekt vrijwilligers

Het verdwijnen van planten en diersoorten is een natuurlijk en onvermijdelijk feit. De verscheidenheid aan planten en dieren (biodiversiteit) staat flink onder druk. Maar de biodiversiteit is belangrijk voor de kwaliteit van onze woon- en werkomgeving. Daarom is een internationale actie gestart: Countdown 2010. De gemeente Gilze en Rijen ondersteunt deze ambitie van harte en wil een B-team opstellen. Doet u mee?

We willen de biodiversiteit behouden in onze gemeente. Samen met de burgers en ondernemers van Gilze en Rijen! En daarbij willen we zo praktisch mogelijk te werk gaan. Dat doen we graag met de deskundigheid van de bewoners en ondernemers van onze gemeente. Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die zich met concrete acties voor het buitengebied én de kernen willen inzetten voor biodiversiteit in onze gemeente. Deze groep vrijwilligers gaat samen een 'B-team' (biodiversiteits-team) vormen. De rol van het B-team kan zijn: adviseren of meedenken over beplantingssoorten in nieuwe ontwikkelingen en langs bestaande wegen of over bewustwordingsactiviteiten.

Wie?

Het B-team is eigenlijk een groep van enthousiaste mensen met zorg voor de natuur in hun directe omgeving. Naar ons idee zou het B-team Gilze en Rijen kunnen bestaan uit een groep vrijwilligers uit de diverse kernen. Hun achtergrond kan heel verschillend zijn en het mogen jongeren en ouderen zijn. Eén ding hebben ze gemeen: de bereidheid om concrete actie te ondernemen om de natuur binnen onze gemeente een handje te helpen.

Hebt u interesse?

Kom dan naar de startbijeenkomst op maandag 25 mei in het gemeentehuis op het Raadhuisplein in Rijen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.U kunt gebruik maken van de oude ingang van het gemeentehuis, tegenover de parkeerplaats. Hebt u interesse en/of vragen over hoe wij de biodiversiteit een duwtje in de rug gaan geven? Neemt u dan gerust contact op met Paulien Weijs. Zij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0161 - 290 339