Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen



19-05-09: Familie Lekkerweg op stap in Zeeland

Alles mag en niks moet in Zeeland

Om Nederland te promoten zijn VVV Nederland, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), Koninklijke Horeca Nederland en RECRON in januari gestart met de gezamenlijke campagne 'de familie Lekkerweg'. Families die kans wilden maken op een half jaar gratis vakantie in Nederland, konden zich hiervoor inschrijven.

De winnende familie -bestaande uit vader Herman, moeder Heidi en de drie jongens Tobias, Jochem en Julian- mag zich tot en met augustus `de familie Lekkerweg' noemen. Ze bezoeken, als ambassadeurs van vakantie in eigen land, gedurende een half jaar de mooiste, leukste en meest interessante plekjes van Nederland. Hiervan doen ze verslag met behulp van blogs, foto's en filmpjes op www.defamilielekkerweg.nl.

Regio Zeeland haakt aan

Na Friesland en Gelderland is Zeeland de derde regio die aanhaakt bij de campagne. Dit om de familie Lekkerweg te laten ervaren wat Zeeland te bieden heeft. Daarnaast ook om via de actiewebsite de Nederlandse vakantiegangers te laten zien hoe mooi en leuk deze provincie is. Uit recent onderzoek blijkt dat 3 miljoen Nederlanders hun zomervakantie nog moeten boeken. Herman `Lekkerweg': "Kijk ook eens op www.defamilielekkerweg.nl voor tips en suggesties voor een uitje of vakantie in eigen land. Dankzij deze campagne komen wij er, elke keer weer, met eigen ogen achter hoe mooi, verrassend en veelzijdig ons land eigenlijk is."

Sportief ontspannen

Zeeland heeft een afwisselend programma samengesteld. De familie Lekkerweg ontdekt het eiland Zuid-Beveland met onder andere een bezoek aan de Stoomtrein Goes-Borsele en de Vlindertuin in Kwadendamme. Daarnaast verkennen ze Walcheren waarbij ze overnachten in een slaapstrandhuisje op het strand van Vrouwenpolder. Tijdens het lange Pinksterweekend zal het eiland Zeeuws Vlaanderen bezocht worden. Daar gaat de familie op ontdekkingstocht door Hulst, sportieve avonturen beleven in Nieuwvliet en op het strand van Cadzand. Alle belevenissen van de familie Lekkerweg zijn te volgen op www.defamilielekkerweg.nl.

Bovendien kunnen bezoekers van de website meedoen aan de prijsvraag en kans maken op een `relaxweekendje' in een slaapstrandhuisje op het strand van Vrouwenpolder.