Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen



19-05-09: 1,1 miljoen Nederlanders weg met Hemelvaart

Zo'n 1,1 miljoen Nederlanders gaan rond de Hemelvaart met vakantie. Hiervan verblijven 650.000 Nederlanders in eigen land en trekken
450.000 Nederlanders richting het buitenland. Met Hemelvaart in het vooruitzicht zullen veel Nederlanders er een lang weekend van maken, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 21 mei.

Voor de binnenlandse vakanties is de verwachting dat 40% van de Nederlanders gaat kamperen, daarnaast blijft ook de bungalow favoriet.

Meimaand Fietsmaand

Deze maand is het Meimaand Fietsmaand. Speciaal op Hemelvaartsdag kunnen zo'n twintig fietstochten worden gereden zoals `Vat-oe-fiets', een fietstocht in de omgeving van Heeswijk-Dinther. Of de `Zonder Zorgen Route' door het Overijsselse plaatsje Enter en de `Fietsen Ohne Grenzen' die langs kunstwegen in de grensstreek bij Coevorden gaat. Naast deze bijzondere fietsroutes zijn er nog ruim driehonderd routes die de hele maand mei, dus ook op Hemelvaartsdag, beschikbaar zijn. Voor meer informatie kijk op: www.lekkerweg.nl/fietsmaand.