Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 20-05-2009

Schennispleger aangehouden

COEVORDEN Dinsdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Emlichheim (D) aangehouden wegens schennispleging. De man had in de voorgaande dagen in de omgeving van Coevorden zich schuldig gemaakt aan schennispleging. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009012828)

Politie assisteert bij ongeval

WESTERBORK Dinsdagmiddag is een 9-jarig jongetje uit Westerbork op zijn fiets op de Leemskoel aangereden door een 53-jarige automobiliste uit Westerbork. Het jongetje kwam uit een steeg tussen de Leemskoel en Hietkampen en heeft vermoedelijk bij het inrijden van de Leemskoel de automobiliste over het hoofd gezien. Het jongetje is met been- en armletsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (2009012840)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Woensdagavond zijn drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Emlichheim (D) aangehouden voor winkeldiefstal. De jongens hadden uit een winkel aan De Pallert rookwaren en etenswaren meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De jongens zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009012845)

Alcomobiliste aangehouden

HOOGEVEEN Een 36-jarige automobiliste uit De Wilp is dinsdagavond op de Wolfsbosstraat aangehouden. Bij controle blies de vrouw tijdens de ademanalyse 155 ug/l (0,4 promille). Aangezien de vrouw een beginnend bestuurder is werd zij hierop aangehouden. Zij ontving een rijverbod voor enkele uren, tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009012854)

Snelheidscontrole Hoogeveen

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen heeft de politie een aangekondigde snelheidscontrole gehouden op de Zuidwoldigerweg. In vijf uur tijd hebben 1293 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 164 hiervan waren in overtreding. Zij hadden de toegestane maximum snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle was 89 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Oplichters actief in Meppel

MEPPEL De afgelopen weken zijn er in de omgeving van Meppel oplichters actief. Deze mannen bellen aan bij woningen en vragen de bewoners om geld. De redenen die zij aangeven voor het vragen naar een geldbedrag verschillen van een kapotte auto tot een zieke echtgenote in het ziekenhuis. De politie raadt bewoners aan op dergelijke vragen niet in te gaan en melding te maken bij de politie.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur