Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 20-05-2009

Bedreiging

MONTFOORT De politie hield op dinsdagavond 19 mei een jongen aan voor bedreiging.

Rond 23.10 uur werd bij een woning in Montfoort aangebeld en werd op de deur gebonkt. De 37-jarige bewoonster keek op de 1e verdieping uit het raam. Er stond een 19-jarige jongeman uit Montfoort voor de deur. Hij had onlangs problemen gehad met de zoon van de bewoonster en wilde hem nu spreken. Zij antwoordde hem dat hij maar op een normaal tijdstip terug moest komen. Daarop uitte de jongeman bedreigingen aan het adres van de zoon en de bewoonster. De vrouw voelde zich dermate bedreigd, dat zij de politie belde. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandeling

MAARSSEN Op dinsdagavond 19 mei werden drie verdachten na een mishandeling aangehouden.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het Reigerskamp. Daarbij zouden meerdere jongeren met elkaar op de vuist zijn gegaan. Ter plaatse spraken agenten met een 17-jarige jongen uit Maarssen. Hij verklaarde door meerdere jongens te zijn aangevallen. Daarbij had hij een blauw oog en een sneetje in zijn ooglid opgelopen. Hij deed aangifte van mishandeling.

Agenten hielden drie verdachten, allen 15 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling en de aanleiding daartoe voort.