Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Nieuwe roman Tweede Wereldoorlog Rivierenbuurt

20-mei-2009

Op 19 mei verschijnt De avond die haar leven veranderde, een roman die zich onder meer afspeelt in de Rivierenbuurt. Het wordt uitgegeven bij uitgeverij Free Musketeers.

Elisabeth woont met haar ouders en zusje Louise in de Amsterdamse Rivierenbuurt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Haar beste vriend heet Armand Luversteijn. Tijdens een razzia vlucht Elisabeth. Haar ouders en Louise worden door de Duitsers weggevoerd. Elisabeth duikt onder en overleeft de oorlog. Haar zoektocht naar Louise begint in Polen. De gebeurtenissen daar en later in Parijs, besluiten Elisabeth opnieuw met haar leven te beginnen. Haar nieuwe zoektocht is die naar Armand. Wat ze niet weet is dat Armand op dat moment ook naar haar op zoek is

De schrijfster
De schrijfster, Darina Nykl, is geboren in 1978 in Rotterdam. Vanaf haar twaalfde jaar is schrijven één van haar grootste passies. Door haar grote interesse in het dagboek en het leven van Anne Frank, is zij ook geboeid geraakt door de Amsterdamse Rivierenbuurt, dat haar geïnspireerd heeft deze roman te schrijven.

Bestellen?
Het boek kost 14,95 euro en is te bestellen via www.freemusketeers.nl ISBN 978-90-484-0617-3. Voor meer informatie kunt u een email sturen naar darinanykl78@hotmail.com.

De kaft