Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Rechercheteam gaat vermissing Doorwerther onderzoeken
Publicatiedatum: 20-5-2009 11:01:12

DOORWERTH - Een rechercheteam van 25 man gaat de vermissing van de 41-jarige Henk Peters uit Doorwerth onderzoeken. Uit onderzoek tot dusver zijn aanwijzingen gevonden die het aannemelijk maken dat er sprake zou kunnen zijn van een misdrijf.

Peters wordt al sinds 29 april vermist. Van de man is tot dusver geen spoor gevonden. Ook van zijn auto, een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 06-SR-FR, ontbreekt nog elk spoor.

Misdrijf
Door de politie was al een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de vermissing van de Doorwerther. Daarbij was ook via de media een beroep gedaan op het publiek. Verschillende tips leverden echter nog geen resultaat op. Gezien de tijd die inmiddels verstreken is en enkele aanwijzingen die zijn gevonden, sluit de politie de mogelijkheid van een misdrijf niet langer uit. Welke aanwijzingen dit zijn kan de politie in dit stadium van het onderzoek nog niet zeggen.

Tips
Ondanks het ontbreken van de `gouden tip' doet de politie alsnog een beroep op eventuele getuigen die Henk Peters of zijn auto ergens hebben gezien of weten waar hij zou kunnen verblijven. Het signalement van Henk Peters is:

- Blanke man

- Ongeveer 1.75 m lang met een tenger postuur
- Kort donkerblond grijzend haar, snor en mogelijk een stoppelbaardje
- Blauwe ogen en brildragend.
De recherche is telefonisch bereikbaar via 0900-8844. (09-060031)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053