Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2009

O.a. hennepkwekerij ontmanteld

Hengelo

In een Hengelose woning werd dinsdag de 19e mei onder andere een in werking zijnde hennepplantage ontmanteld. De eigenaar is aangehouden.

Dinsdag 19 mei werd in de loop van de middag in een woning aan het Voorhof in Hengelo een onderzoek ingesteld. Hierbij werd naast een in werking zijnde hennepkwekerij met 66 planten, ongeveer 750 gram marihuana, ruim 120 gram cocaïne en versnijdingmiddelen aangetroffen. Daarnaast werden 8 zogenaamde werpsterren, een namaak pistool en een namaak handgranaat aangetroffen, allemaal spullen die volgens de Wet Wapens en Munitie zijn verboden. Bovendien werd geconstateerd dat de stroom ten behoeve van de kwekerij illegaal werd afgetapt.

De 39-jarige eigenaar / bewoner was aanwezig en werd aangehouden. Aan het bureau is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (09-058626)

Aangehouden na aantreffen hoeveelheid cocaïne

Almelo

Bij een controle dinsdagavond van een aantal personen in Almelo, werd bij een van hen een hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Dinsdagavond 19 mei werden omstreeks 22.15 uur werden aan de Stins in Almelo een aantal personen gecontroleerd vanwege opvallend gedrag. Een van hen kon zich niet legitimeren en wilde ook nergens aan meewerken. Hij, naar later bleek een 25-jarige Almeloer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij het fouilleren werd bij hem een geringe hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Bovendien was de 25-jarige in het bezit van een autosleutel en werd in een aan de Stins geparkeerde auto, waarop de sleutel paste, een onderzoek ingesteld in verband met de opiumwet. In deze auto werden ook nog eens twee zakjes met cocaïne gevonden. Alles is in beslag genomen en de man is opgesloten voor verder onderzoek. (09-058806)

Aangehouden na poging insluiping in meerdere woningen

Enschede

Een man uit Enschede is dinsdagavond 19 mei in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met iemand anders geprobeerd te hebben in meerdere woningen in Enschede binnen te dringen.

Dinsdagavond 19 mei kwam omstreeks 20.30 uur een eerste melding binnen dat twee mannen geprobeerd hadden een woning aan de Veldhoflanden in Enschede binnen te dringen. Zij hadden geprobeerd met de zogenaamde babbeltruc, het ophangen van een mooi verhaal etc., de woning in te komen. De bewoonster was echter beginnen te schreeuwen en de twee waren weggerend. Naderhand kwamen meerdere meldingen binnen dat geprobeerd werd woningen binnen te dringen door middel van steeds weer hetzelfde verhaal. O.a. aan de Assinklanden en de Hanenberglanden werd dit gedaan bij drie woningen. In alle gevallen kwamen de signalementen van de twee daders overeen en door een oplettende getuige werd een kenteken genoteerd van een auto waarin de twee waren weggereden. In de omgeving van de woning van de tenaamgestelde werden omstreeks 22.30 uur twee mannen gesignaleerd die aan de signalementen voldeden. Een van de twee kon worden aangehouden. De tweede wist te ontkomen. De aangehouden man, een 24-jarige Enschedeer, is overgebracht naar het bureau, daar voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. Een eerste onderzoek naar de tweede verdachte heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. (09-058786)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Een man uit Enschede is woensdag 20 mei aangehouden, omdat hij een gestolen fiets bij zich had.

Woensdagmorgen 20 mei omstreeks 00:15 uur zag een surveillerende politieagent op de Nijverheidstraat in Enschede een man fietsen met aan zijn hand een tweede fiets, die niet voorzien was van een fietsensleutel. De man, een 29-jarige Enschedeër, werd aangesproken door de agent en stak een onbetrouwbaar verhaal af over de herkomst van de fiets. De Enschedeër werd aangehouden en bij nader onderzoek bleek de fiets als gestolen te boek staan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. (09-058817)

Aanhoudingen op evenemententerrein Hellendoorn
Twee jongens uit Nijverdal zijn woensdag 20 mei aangehouden. Zij waren onder verdachte omstandigheden op een evenemententerrein in Haarle gesignaleerd.

Woensdagmorgen omstreeks 01:20 uur kreeg de politie Twente melding dat er twee jongens onder verdachte omstandigheden waren aangetroffen op het evenemententerrein van Dauwpop aan de Luttenbergerweg te Haarle. Ter plekke bleken de twee uit Nijverdal, 20 en 21 jaar oud, in het bezit te zijn van inbrekerswerktuigen en eveneens graffitispullen bij zich te dragen. De verdachten hadden geen geldig identiteitsbewijs bij zich, waarna beide zijn aangehouden. Een proces verbaal wordt tegen de twee opgemaakt. (09-058820)

Huisverbod opgelegd
Enschede
In Enschede is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart.

Een 29-jarige vrouw deed op dinsdag 19 mei melding van mishandeling door haar 34-jarige echtgenoot. De man is aangehouden in zijn woning. Tegen hem is een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel voor de vrouw, man en betrokken kinderen is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uit huisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uit huisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. (09-058750)

tel.: 053-4555588

---- --