Gemeente Boarnsterhim


gemeente Boarnsterhim en de heer Galama beëindigen procedures Actueel > Nieuws

De afgelopen jaren heeft de heer Galama regelmatig zijn mening gegeven over het verloop van gemeentelijke zaken die veelal betrekking hadden op het financiële beleid.
Op 12 november 2008 heeft het toenmalige college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad medegedeeld dat zij overwegen tot een mogelijke vervolging van de heer Galama voor de kritische uitspraken over de begroting 2009. In december 2008 is aan de heer Galama meegedeeld dat het college heeft bestloten tot aangifte bij de rechtbank wegens smaad en laster op grond van artikel 261 wetboek van strafrecht.

De heer Galama spande een procedure aan met betrekking tot het niet openbaar maken van stukken die betrekking hebben op het project Brede Scholen.

Als gevolg van bovengeschetste ontwikkelingen moest uiteindelijk de conclusie worden getrokken dat de wederzijdse verhouding ernstig was verstoord.

Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat de manier waarop het gemeentebestuur en een betrokken inwoner met elkaar communiceren met normale omgangsvormen gepaard moet gaan. Op maandag 20 april jongstleden heeft een gesprek plaats gevonden tussen de heer J. Galama, de burgemeester T. Baas en wethouder F. van Beek. Het doel van het gesprek was te streven naar normalisering van de verhoudingen. Tijdens het gesprek zijn tal van zaken aan een beschouwing onderworpen. Met als gezamenlijke conclusie dat de gemeente Boarnsterhim ten zeerste gebaat is met de blik gericht op de toekomst, in plaats van te blijven steken in het verleden. Een logisch gevolg van deze door beide partijen gedragen conclusie is dat zowel de gemeente als de heer Galama bereid zijn de lopende procedures te beëindigen.
Daarmee is de situatie gecreëerd dat de relatie tussen partijen in de toekomst met open blik en in zakelijke verstandhouding wordt voortgezet.