FloraHolland


Zomerbloemenkwekers steunen Pre Ride for the Roses

Opbrengst benefietveiling voor KWF Kankerbestrijding

BLEISWIJK, 20 mei 2009 (persbericht) - Kwekers die tijdens het marktplaats event `Haal meer omzet uit de zomer' op FloraHolland Bleiswijk een breed assortiment zomerbloemen presenteerden, hebben massaal hun medewerking verleend aan een veiling voor KWF Kankerbestrijding. "Ons verzoek om de producten te veilen voor het goede doel is zowel door kwekers als kopers goed ontvangen", zegt Arie Bezemer, manager Commerciële Zaken. De met een Pre Ride-logo gemarkeerde producten kwamen op woensdag 20 mei voor de klok en brachten een bedrag van ruim 750 euro op voor KWF.

De benefietveiling is een van activiteiten die op FloraHolland Bleiswijk worden ondernomen om geld in te zamelen. Aad van den Enden, vestigingsmanager FloraHolland Bleiswijk en deelnemer aan de Pre Ride: "De shirtsponsoring is nu gesloten, maar er zijn nog steeds mogelijkheden voor bedrijven om dit goede doel te steunen én hun bedrijf onder de aandacht te brengen. Bedrijven kunnen in de maanden juli en augustus hun logo plaatsen op ons bord langs de N209. Ook kan hun logo worden meegenomen op een trailer van transportbedrijf De Winter. Deze trailer wordt ingezet voor promotie van het Oostland en om geld in te zamelen voor de Pre Ride. De Oostland-truck rijdt een jaar lang door de diverse Greenport-regio's". Bedrijven die interesse hebben, kunnen meer informatie opvragen bij Nancy Bierman, communicatieadviseur, T 010-529 7216, of via e-mail nancybierman@floraholland.nl.

Sierteeltsector op de pedalen in Pre Ride
Zaterdag 29 augustus fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de achtste keer de Pre Ride for the Roses. Deze tocht vindt traditioneel één dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Vanuit zeven Nederlandse sierteeltgebieden (in de regio Bemmel en rondom de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde) rijden de sierteeltrenners naar Bemmel (Lingewaard), de startplaats van de Ride for the Roses 2009. Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het KWF. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek door het Medisch Centrum Radboud in Nijmegen naar de opsporing en behandeling van prostaatkanker. Meer informatie over de Ride for the Roses is te vinden op www.ridefortheroses.nl