Gemeente Leidschendam-Voorburg


Vrijwilligers worden vervangende mantelzorgers

20 mei 2009 - Stichting Rondom Mantelzorg biedt advies en ondersteuning aan mensen die een ander vanwege ouderdom, chronische ziekte of handicap extra zorg geven. De personen op wie deze zorg neerkomt, noemen we mantelzorgers. Zij kunnen bij de stichting terecht.

srm logo

Voor veel mensen is het verzorgen van een dierbare iets vanzelfsprekends, maar het kan zwaar zijn, lichamelijk en emotioneel. Sinds kort biedt de stichting ook hulp bij het tijdelijk uit handen nemen van de zorg van de mantelzorger, zodat deze even wat tijd voor zichzelf heeft. Een geschikte vrijwilliger wordt op deze momenten ingezet om te zorgen dat de mantelzorger even vrijaf heeft. Voor veel mensen die voor een ander zorgen kan deze tijdelijke overname heel fijn zijn, daarna kunnen zij er vaak weer met frisse moed tegenaan.

Ans Lammers is coördinator Vervangende Mantelzorg van Stichting Rondom Mantelzorg in Leidschendam-Voorburg. In een kort interview met haar wordt toegelicht wat het worden van vrijwilliger vervangende mantelzorg inhoudt.

Lees hier het interview.