Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen helpt startende ondernemers

20 mei 2009

Met verschillende initiatieven voor startende ondernemers speelt de gemeente Vlaardingen in op de behoefte aan extra ondersteuning. Omdat de vraag om hulp is toegenomen door de economische recessie, wil het college zo spoedig mogelijk de extra faciliteiten bieden.

Ondernemer worden is een hele onderneming. Voor het economisch klimaat van Vlaardingen, maar ook sociaal gezien, is het van belang dat de gemeente werkzoekenden ondersteunt in hun weg naar het zelfstandig ondernemerschap., aldus Peter van der Zwan, wethouder Economische Zaken.

Deze gemeentelijke hulp aan startende ondernemers krijgt ondermeer vorm in meerdaagse workshops voor mensen die overwegen zelfstandig ondernemer te worden. Zowel werkzoekenden, als mensen met een betaalde baan, die de ambitie hebben om voor zichzelf te beginnen, kunnen met de workshops bewuster hun keuze maken. De workshops zijn persoonsgericht, maar gaan ook in op meer standaard onderwerpen als het maken van een ondernemersplan en financiële en belastingzaken.

Ondernemers die behoefte hebben aan begeleiding kunnen In Vlaardingen al enige jaren aankloppen bij Stichting Mentor. In samenwerking met de Kamer van Koophandel wordt deze service verder geprofessionaliseerd. De mentoren zelf Vlaardingse ondernemers richten zich voornamelijk op zelfstandigen die in de beginfase zitten van hun ondernemerschap. Bij microfinanciering is deze begeleiding min of meer verplicht. Ook ondernemers die na het volgen van de starterworkshops de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap, kunnen verder worden begeleid door de mentoren van Stichting Mentor.