Gemeente Bussum

Raad wil door met burgemeester Schoenmaker

In de vergadering van 14 mei jl. heeft de Bussumse gemeenteraad zich unaniem positief uitgesproken over een tweede ambtstermijn voor burgemeester Schoenmaker. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt gevraagd drs. M. Schoenmaker te herbenoemen per 1 oktober 2009.

Voor de herbenoeming van burgemeester Schoenmaker is op 2 april jl. een vertrouwenscommissie aangesteld. Deze commissie heeft achter gesloten deuren gewerkt aan een advies over de herbenoeming. Dit advies is afgelopen donderdag door de gemeenteraad besproken en heeft geleid tot de aanbeveling om burgemeester Schoenmaker vanaf 1 oktober aanstaande opnieuw te benoemen als burgemeester van Bussum.

Burgemeester Schoenmaker is verheugd over de aanbeveling van de raad. In een reactie aan de raad zei hij met veel plezier te wonen en te werken in Bussum en ernaar uit te zien om, na afronding van de herbenoemingprocedure, te beginnen aan een nieuwe ambtsperiode als burgemeester. In Bussum is er een goede balans tussen burgemeester, college en raad. Dat dat niet vanzelfsprekend is, zien we wel bij andere gemeenten. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn ambt kan uitoefenen in een bestuurlijk stabiele omgeving.

Drs. Milo Schoenmaker is sinds 1 oktober 2003 burgemeester van de gemeente Bussum. Zijn huidige ambtstermijn loopt per 1 oktober aanstaande af.