Gemeente Bussum

Kruispunt Brediusweg-Amersfoortsestraatweg twee maanden dicht

In verband met een herinrichting is het kruispunt Brediusweg - Amersfoortsestraatweg van 19 mei tot en met 23 juli afgesloten voor alle verkeer.

Fietsers

Voor fietsers wordt via borden een omleidingsroute aangegeven. De ouders van de kinderen van de twee nabijgelegen Montessori-scholen worden hierover door de school geïnformeerd. De omleidingsroute is niet gebaseerd op het uitgangspunt `zo kort mogelijk', maar op het principe `zo veilig mogelijk'. Het is dus van groot belang dat fietsers zich hieraan houden!

Busverkeer

Gedurende de genoemde periode is geen busverkeer mogelijk op de Brediusweg. De bussen 100 en 107 volgen een omleidingsroute: Lambertus Hortensiuslaan - Godelindeweg - Amersfoortsestraatweg - Oud Blaricummerweg (in beide richtingen). Passagiers van buslijn 102 zullen met een pendeldienst worden vervoerd vanaf de rotonde Godelindeweg/Amersfoortsestraatweg naar oprit 6 (Gooimeer). Onder het viaduct van de A1 wordt een tijdelijke halte gemaakt, waardoor het mogelijk is om over te stappen op de reguliere lijnbus. De rechtstreekse verbinding tussen Naarden en Tergooiziekenhuizen, locatie Blaricum, komt te vervallen. Wie per bus het ziekenhuis wil bereiken, dient eerst op te stappen richting Amsterdam en bij de halte Energiestraat/IJsselmeerweg over te stappen.

Overig verkeer

De afsluiting van de kruising heeft tot gevolg dat ook het overige verkeer moet worden omgeleid. Vanaf afrit 7 is wel de Huizerweg bereikbaar, maar men kan niet vanaf deze afrit via de Amersfoortsestraatweg naar Naarden rijden of de Brediusweg inslaan richting Bussum, of Huizen. Hetzelfde geldt voor de omgekeerde rijrichting. Voor verkeer dat zich beweegt tussen Naarden, Bussum, Amsterdam en Amersfoort geldt als omleidingsroute: Rijksweg - Brinklaan - Ceintuurbaan - Amersfoortsestraatweg. Verkeer van en naar het gebied Valkeveen of Huizen kan gebruik maken van de Crailoseweg of van de Huizerstraatweg. Vanuit Naarden is de Bollelaan wel bereikbaar.

Vragen
De herinrichting gaat onvermijdelijk gepaard met hinder voor de weggebruikers en bewoners. De gemeente vraagt daarvoor uw begrip. Heeft u nog vragen, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur bellen naar de gemeente Naarden: (035) 6957811. De receptie van het gemeentehuis zet uw vraag door naar de aannemer of bureau Tauw, waar de vraag zo spoedig mogelijk in behandeling wordt genomen.