Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 20-05-2009

Oosterhouter aangehouden na bedreiging buschauffeur

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag aan het eind van de middag een 43-jarige Oosterhouter aangehouden die rond 16.50 uur, ter hoogte van het winkelcentrum Zuiderhout, een 53-jarige buschauffeur zou hebben bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een 53-jarige buschauffeur stond dinsdagmiddag rond 16.50- uur met zijn streekbus (lijn 126) bij de halte van het winkelcentrum
Zuiderhout. Hij zag dat een voor hem van gezicht bekende man, zich tussen de wachtende en instappende passagiers wurmde om kennelijk ongezien de bus in te komen. De chauffeur riep hem toe dat hij 'netjes op zijn beurt' moest wachten. Vervolgens liet deze man, die kennelijk onder invloed was van alcohol, een reeds afgestempeld plaatsbewijs zien van 's morgens 09.00 uur en dat dus niet meer geldig was. De chauffeur vertelde dat aan hem. Hierop begon de agressieve passagier te schreeuwen en te dreigen. Hij riep onder meer tegen de chauffeur dat hij hem zou vermoorden.

De chauffeur drukte daarop de noodknop in en duwde de man de bus uit. De verdachte bleef buiten schreeuwen naar de chauffeur en stak daarbij ook zijn middelvinger op. De chauffeur deed aangifte van bedreiging. Hij vertelde in zijn aangifte dat hij deze man van gezicht kent, omdat hij al diverse keren geprobeerd heeft met een smoes mee te rijden zonder dat hij in het bezit is van een geldig plaatsbewijs. De agenten sloegen aan op het signalement dat de buschauffeur en twee getuigen gaven. Zij herkenden daar in een 43-jarige Oosterhouter. Deze man is vervolgens op zijn huisadres aangehouden. In overleg met de officier van justitie is besloten de man in te sluiten en in verzekering in te stellen.

Zakkenroller slaat toe op Oosterhouts winkelcentrum

OOSTERHOUT: Een 39-jarige vrouw uit 's-Gravenmoer is dinsdagmiddag op het winkelcentrum Arendshof het slachtoffer geworden van een
zakkenroller. Tussen 15.40 en 16.00 uur heeft een dief ongezien kans gezien de portemonnee uit haar schoudertas weg te nemen. Hierin zat een geldbedrag van enkele honderden euro's en haar bankpassen. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde opgenomen.

Twee mannen uit Zeist verdacht van heling fietsen

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht, de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 01.30 uur, na een tip, op rijksweg A 27 een auto, een VW Transporter, staande gehouden. De auto en de daarachter gekoppelde aanhangwagen waren volgeladen met goederen onder meer fietsen waarvan de herkomst niet door de beide inzittenden kon worden verklaard. Deze twee mannen woonachtig in Zeist werden aangehouden op de verdenking van heling

Volgens de anonieme melder zou de bestelauto, vanuit de richting Nieuwegein over de rijksweg A27 rijden en van diefstal afkomstige fietsen vervoeren. De agenten zagen de door de tipgever bedoelde auto met aanhangwagen ter hoogte van het knooppunt Hooipolder rijden. Ze gaven een stopteken waaraan werd voldaan. In de auto zaten twee mannen uit Zeist (19 en 22 jaar). Bij een nader onderzoek bleek dat de auto en de aanhangwagen geladen waren met heel veel fietsen, maar ook kleding, LCD schermen, pannen, radio's etc. Er lagen zowel oudere als vrij nieuwe fietsen op en in de aanhangwagen en op het dak van de VW-Transporter. Ook waren van enkele nieuwere fietsen de wielen verwijderd. Ze waren naar eigen zeggen van plan om de 2e hands spullen naar Marokko te brengen om daar te verkopen. Ze vertelden dat ze een aantal fietsen gekocht hadden bij een man waarvan ze geen adres wisten. Deze omstandigheid in combinatie met de tip was voor de agenten aanleiding om de mannen als verdachte van heling aan te houden.

De politie van het district Oosterhout zal vandaag in samenwerking met de politie van de regio Utrecht een nader onderzoek naar de herkomst van de goederen instellen.De bestuurder van de bestelauto krijgt en bekeuring voor het feit dat de APK keuring was verlopen en er geen juiste kentekenplaat op de aanhangwagen zat.

Politie onderzoekt inbraak winkel

DRIMMELEN: Vannacht is omstreeks 00.45 uur ingebroken in een winkel aan de Nieuwe Jachthaven. De daders hebben de voordeur open gebroken. Uit de winkel is onder meer kleding van de merken Gaastra, Slam en Musto gestolen. De daders zouden weggereden zijn in een donkerkleurige BMW. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde winkelier opgenomen.

Auteur Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-05-2009 11:33 | © Regio Midden en West Brabant |