KNHS


Paardensport en nog veel meer in Eindhoven
20 mei 2009

Het Hemelvaartweekend staat in Eindhoven traditiegetrouw in het teken van de paardensport. Vier dagen lang kan het publiek op het terrein aan de Karpendonkse Plas rekenen op topsport door ruiters uit binnen- en buitenland. Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven, met dit jaar weer een veelzijdig aanbod aan activiteiten, is al jaren één van de grootste evenementen van de stad.

Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven, van 21 tot en met 24 mei, is een zeer compleet evenement. Vier dagen lang zijn er diverse internationale springrubrieken, met het absolute hoogtepunt de VDL Groep Derby op zondag 24 mei. Dit is de enige officiële springderby van Nederland met natuurlijke hindernissen zoals sloten en wallen. De ponyderby en wedstrijden voor jonge paarden maken alle dagen van het evenement aantrekkelijk voor de paardenliefhebbers.

Voor ieder wat wils
Het concours hippique in Eindhoven staat bekend om de vele extra activiteiten en dit jaar heeft de organisatie een enorm programma. Op Hemelvaartsdag 21 mei is er traditioneel de Koetsentocht door de stad Eindhoven. Authentieke koetsen uit een ver verleden van verschillend formaat maken een toer door de stad met diverse stops. Ladies Day, eveneens op Hemelvaartsdag, zorgt jaarlijks voor veel moois op het terrein. Er zijn allerlei presentaties van hoedenateliers en artiesten. Uiteraard verwacht de organisatie alle dames met hoed. Terug van weggeweest is de Pro Plan Jack Russell dag. De typische paardenhondjes worden s ochtends gekeurd en racen s middags om de officieuze EK titel.

Nieuw op het programma
Het wegvallen van het NK Dressuur betekent niet dat dressuurliefhebbers niet aan hun trekken komen in Eindhoven. Nationale wedstrijden in de Tinello Dressuur Cup en de Hoefslag Dressuur Cup staan op vrijdag en zaterdag op het programma. Op zondag staat de piste voor het restaurant De Karpendonkse Hoeve geheel in het teken van de aangepaste dressuursport. In diverse categorieën strijden de ruiters met een beperking in de observatiewedstrijden voor het EK in Noorwegen. De Nederlandse dressuurruiters in de aangepaste sport staan al jaren aan de internationale top.

De toegang tot het Concours Hippique Eindhoven is gratis. Mede daardoor kwamen er in 2008
ca. 72.000 bezoekers naar het evenement. Naast het genoemde programma is er een sfeervolle promenade waar het goed toeven is met stands en terrassen. Voor het laatste nieuws, routebeschrijving en andere info kijkt u op www.ch-eindhoven.nl

PaardenSport.TV
Ook PaardenSport.TV is in Eindhoven aanwezig. Zondag 24 mei wordt de Derby van Eindhoven live uitgezonden op paardensport.tv. De hoogtepunten van de dressuur van de ruiters met een beperking van zondagmorgen komen in de loop van volgende week op internet.