KNHS


Finale NK carrousel Pony's ongekend spannend
19 mei 2009

Op zondag 17 mei 2009 vond de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap Carrousel bij de Capelse Manege in Capelle a/d IJssel. Op deze dag werden de A-poule en B-poule ponys verreden met in elke poule 10 groepen. Het bijzondere ponyevenement trok ook dit jaar zeer veel publiek. Vanaf de tribunes kon men volop genieten van de schitterende manoeuvres die de groepen presenteerden. Buiten was het een ook drukte van belang met groepen die zich voorbereidden of zojuist uit de wedstrijdring kwamen. Door de goede organisatie verliep de wedstrijd vlekkeloos en is het een succesvolle carrouseldag geworden.

De spanning op deze dag was ook groter dan anders, want de groep die in de A-poule nummer 1 zou worden, is tevens Nederlands Kampioen Ponycarrousel 2009. Elke groep in de A-poule streed voor de felbegeerde beker, het rood-wit-blauw en uiteraard het Wilhelmus. Vorig jaar was de titel nog in handen van Manege Hillegersberg Kids o.l.v. Antoinette Diks, aan hun dus dit jaar de zware taak de titel te verdedigen. In de ochtend werd eerst de B-poule verreden. Ook hier was het spannend, aangezien de beste drie groepen volgend jaar in de A-poule mogen starten. Voor beide poules geldt overigens dat de drie laagste groepen degraderen naar een lagere poule. Uiteindelijk wist Holland Amsterdammertjes nummer 1 te worden in de B-poule. In de A-poule, de grote finale, was het helemaal spannend. Zeker gezien het minimale verschil tussen de nummer 1 en 2; de Capelse Manege Ponys had 74,350 punten terwijl Manege Hillegersberg Kids 74,400 punten scoorde. Een fractie meer, maar wel genoeg om de titel te prolongeren. De ontlading tijdens de prijsuitreiking en ceremonie was dan ook groots en uitbundig.

De juryleden deze dag waren voor de B-poule de heren L. van Bronkhorst en G. Bier, voor de Prix dElegance was dit mevrouw R. Spaan. De A-poule werd beoordeeld door mevrouw R. Spaan en de heer D.J. Dekker, de Prix dElegance door de heer H.J. Schagen.

Het klassement vindt u hieronder. Op zondag 24 mei 2009 strijden de A en B paarden om de prijzen in Assendelft bij Manege de Delft. Het programma vind u op www.vcncarrousel.nl.