Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 20-05-2009

Achtervolging na inbraak

DEN BOSCH / VIANEN In Den Bosch werden op dinsdagavond 19 mei inbrekers overlopen bij een bedrijfsinbraak. Na een achtervolging heeft de politie drie verdachten aangehouden. Daarbij is door de politie geschoten.

Rond 23.25 uur kreeg de meldkamer van de Politie Utrecht de melding dat collegas van het korps Brabant-noord over de Rijksweg A2 achter een auto aan zaten met daarin vermoedelijk vier verdachten. Het viertal was op heterdaad betrapt bij een bedrijfsinbraak in Den Bosch en was er in een auto vandoor gegaan. Zij reden in de richting van Utrecht.

Door de meldkamer Utrecht werden meerdere politie-eenheden die kant op gestuurd. Op de Rijksweg A27 ter hoogte van Vianen reed een politievoertuig van Brabant de auto met daarin de verdachten klem. Bij de daarop volgende aanhouding van de verdachten is er door de politie geschoten. Drie verdachten konden ter plaatse worden aangehouden, een vierde verdachte wist te ontkomen. Tot op heden (woensdagochtend 09.00 uur) is deze verdachte nog niet gevonden, maar wordt door de ME het gebied doorzocht.

Bij het klemrijden en de aanhouding raakten de drie aangehouden verdachten gewond. Zij zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun letsel kan nog niets worden gezegd. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in.

Ketting en mes

IJSSELSTEIN De politie hield op dinsdagmiddag 19 mei een jongen en een man aan omdat zij elkaar zouden hebben bedreigd.

Rond 16.25 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Boedapestlaan achter elkaar aan zouden zitten. De één zou zijn bewapend met een kettingslot, de ander met een mes. Agenten gingen ter plaatse en zagen één van de verdachten, een 16-jarige jongen uit IJsselstein, op de Boedapestlaan met een groot kettingslot lopen. Zij spraken hem aan en hij verklaarde door een man met een stanleymes te zijn bedreigd en dat hij daarom achter hem aan was gegaan met het kettingslot. Andere agenten troffen de man, 28 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, eveneens op de Boedapestlaan aan. Hij verklaarde te zijn bedreigd door de jongen. Omdat niet duidelijk werd, wat er nu precies was gebeurd, werden beide verdachten aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.