Politie Haaglanden

Extra persbericht 19 mei

Wateringen/Westland, 20-05-2009

Inbrekerstrio verantwoordelijk voor tenminste 12 inbraken Wateringen/Westland De drie inbrekers die de politie op donderdag 14 mei op de Herenstraat aanhield, zijn verantwoordelijk voor tenminste twaalf inbraken in bedrijfspanden in het Westland. Dat blijkt uit een onderzoek van de recherche van de politie Westland. Het trio bestaat uit een 17-jarig meisje uit Wateringen, een 21-jarige man uit Kwintsheul en een 23-jarige man uit Zoetermeer.

Op 14 mei om 04.30 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk ingebroken werd in een bedrijfspand aan de Herenstraat. Op het nachtelijke tijdstip zag een oplettende getuige hoe meerdere personen met dozen sjouwden, en vervolgens wegreden in een auto zonder verlichting. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie op 112. Op de Tolland zagen de politieagenten vervolgens een auto met drie inzittenden rijden, die bij het zien van de politieauto snel het parkeerterrein van het Lenteblok op reden. De politieagenten gingen er achteraan en controleerden de inzittenden; het drietal had een kassa en verschillende schroevendraaiers bij zich. Bij controle bleek de kassa afkomstig te zijn uit het bedrijfspand aan de Herenstraat.

De recherche van de politie Westland startte direct een onderzoek naar de betrokkenheid van het inbrekerstrio bij andere inbraken in het Westland. Hieruit bleek dat de verdachten in totaal twaalf inbraken in bedrijfspanden het Westland op hun kerfstok hebben. Het drietal moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.