Gemeente Nijmegen

Ontwerpwedstrijd: Zet Nijmegen op de (ansicht) kaart

20/05/2009

In het kader van de Open Monumentendag, dat dit jaar als thema `Nijmegen op de kaart' heeft, organiseert de gemeente Nijmegen een ontwerpwedstrijd voor ansichtkaarten. Onder het motto `Zet Nijmegen op de (ansicht) kaart', worden mensen opgeroepen een ontwerp te maken voor een ansichtkaart met Nijmegen als onderwerp.

Mensen sturen elkaar steeds minder vaak een kaart. Vroeger kreeg je nog wel eens een kaart van een vakantie-adres. Nu krijg je een smsje of een mmsje met een foto of een mailtje. Maar een kaart is zoveel leuker. Een kaart bewaar je en deel je met anderen door hem op een prikbord prikken, aan de koelkast hangen, in de boekenkast zetten. Dat maakt de kaart ook een van de beste citymarketingmiddelen. Een kaart toont de highlights van de stad, zo laat de afzender aan de ontvanger weten in welke bijzonder stad hij/zij is beland.

Er zijn drie categorieën waarin men kan meedoen aan de ontwerpwedstrijd; amateurs tot 18 jaar, amateurs vanaf 18 jaar, en professionals. Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd als freecard en voor en tijdens de Open Monumentendagen en het Uitfestival (dat gelijktijdig plaatsvindt) in de hele stad verspreid. Ook wordt een selectie van de mooiste, interessantste, meest kunstzinnige of meest originele kaarten tentoongesteld vanaf 12 september in het Regionaal Archief Nijmegen.

De inzendingen, die moeten passen binnen het formaat 14,7 x 10,5, moeten uiterlijk 22 juni worden ingeleverd bij de Lindenberg.

Meer informatie:

* Informatie ontwerpwedstrijd ansichtkaarten (16kb)