Politie Haaglanden

Persberichten 20 mei

Haaglanden, 20-05-2009

Politie zoekt getuigen brand speeltoestel
Den Haag/Loosduinen Een speeltoestel van een speeltuin aan het Cantateplein vatte maandagavond 18 mei rond 21.30 uur vlam. Er zat op dat moment een groep jeugd in de speeltuin die zich tot die tijd rustig had gedragen. Toen de brand woedde, verdween de groep uit de speeltuin. De brandweer bluste het vuur. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van deze mogelijke brandstichting of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietsendief betrapt door camera's
Den Haag - Op camerabeelden was woensdag 20 mei om 06.50 uur te zien dat op het Stationsplein een 28-jarige Rotterdammer een fiets wegnam. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de man op de fiets aan in de omgeving. Zij hielden hem aan en hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Française aangehouden voor vernieling
Den Haag - Een 28-jarige Française onder invloed werd dinsdagavond 19 mei aangehouden nadat zij op de Aprochestraat een auto had vernield. De politie kreeg omstreeks 19.00 uur de melding en ging ter plaatse poolshoogte nemen. De vrouw was over het dak van de auto gelopen, had een buitenspiegel vernield en een deuk in het spatscherm geschopt. De agenten hielden haar aan en brachten haar naar het politiebureau. Daar bracht zij de nacht door en zal zij vandaag verhoord worden.

Twee procent rijdt te hard
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Burgemeester Patijnlaan bleken dinsdag 19 mei tussen 13.00 uur en 16.30 uur in totaal 43 bestuurders van de 2131 gecontroleerde passanten te hard te rijden. Zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Hennepkwekerij in flat
Den Haag - In een flatwoning aan de Korte Vleerstraat troffen agenten dinsdag 19 mei een hennepkwekerij aan. De politie kreeg een melding dat er een mogelijke hennepkwekerij in één van de flatwoning gevestigd zou zijn. Ter plaatse troffen zij inderdaad in één van de woningen een kleine hennepkwekerij aan met 19 planten en 35 stekjes. De kwekerij werd op last van de officier van justitie ontruimd en vernietigd. De 37-jarige sleutelhouder van het pand werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de aangehouden Hagenaar. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dronken bestuurder rijdt als slak
Den Haag Een politiemedewerker in vrije tijd zag een 59-jarige dronken Haagse met 20 km/uur over de Westvlietweg rijden. Aan het politiebureau blies de vrouw 875 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd en zij kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Brie van 150 euro
Den Haag Een winkeldief kreeg een boete van 150 euro toen hij werd betrapt bij het stelen van een pakje roombrie van 0,79 cent. Dure grap, want voor die 150 euro had de 21-jarige Hagenaar bijna 200 pakjes kunnen kopen. De man liep tegen de lamp toen hij zonder te betalen een supermarkt aan de Van Bergenstraat verliet. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kon na verhoor zonder brie, maar met de boete van 150 euro, het politiebureau verlaten.

Voorburger (32) slecht van betalen
Voorburg Een 32-jarige Voorburger maakte op woensdag 20 mei omstreeks 02.30 uur in Den Haag gebruik van een taxi. Tijdens de rit leende hij 20 euro van de 55-jarige Haagse chauffeur om bij een benzinestation wat goederen te kopen. De man zou de taxichauffeur bij thuiskomst in Voorburg zowel de taxirit als het geleende geld vergoeden. Hij ging echter zijn woning aan de Albert Verweystraat binnen en liet zich niet meer zien. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden. Hij heeft zich vaker aan dergelijke feiten schuldig gemaakt. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeerscontrole
Wassenaar Bij een verkeerscontrole 19 mei tussen 09.00 uur en 13.00 uur op de Lange Kerkdam controleerde de politie ruim 100 voertuigen waaronder 7 taxis en twaalf voertuigen met een aanhanger. Vier automobilisten hadden geen rijbewijs bij zich en twee konden geen kentekenbewijs tonen. Veertien automobilisten kregen een bekeuring omdat zij rechtsaf sloegen waar dat verboden was. De taxis en de voertuigen met een aanhanger waren allen in orde.

Politie zoekt getuigen overval
Westland/Naaldwijk De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan de Van Koppenweg. Enkele gewapende mannen overvielen woensdagochtend 20 mei om 02.40 uur de bewoners van de woning. Bij de overval bedreigden het drietal de twee bewoners en namen zij diverse persoonlijke bezittingen en de auto, een witte BMW X6 mee. De politie startte direct een groot onderzoek waarbij korte tijd na de overval de gestolen auto werd aangetroffen in Den Haag. Vanaf deze locatie ontbreekt van de daders elk spoor. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft de drie daders vanaf Naaldwijk zien rijden naar Den Haag? Heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen ongeval
Westland/Naaldwijk De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Verdilaan. Een 55-jarige automobiliste uit s-Gravenzande remde af om een overstekende voetganger vrije doorgang te verlenen. Op dat moment botste een onbekende scooterrijder achterop de auto van de 55-jarige. Vrijwel direct hierna reed de onbekende man weg zonder daarbij zijn gegevens achter te laten. Hij reed weg richting de Oudlaan. De scooterrijder had op het stuur twee hoge spiegels, droeg een donkere helm en had een witte jas aan. Het kenteken is gelijkend op DFG-069. Bent u getuige geweest van dit ongeval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de politie van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Snelheidscontrole bij verkeersmaatregelen
Westland/Monster De politie controleerde op verzoek van verkeersregelaars dinsdag 19 mei tussen 08:00 en 15:30 uur de snelheid van het autoverkeer op de Zwartedijk. Verkeersregelaars die ter plaatse vanwege wegwerkzaamheden zorgen voor een goede doorstroming van het verkeer merkten dat er te hard werd gereden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurders massaal de snelheidsbeperkingen negeerden. De toegestane maximum snelheid vanwege de werkzaamheden bedroeg 30 km/h. De politie controleerde 2330 voertuigen, waarvan 585 bestuurders de maximum toegestane snelheid overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 km/h. Bij snelheidscontroles tijdens wegwerkzaamheden krijgen bestuurders een hogere boete dan wanneer er sprake is van een normale verkeerscontrole.

Gestolen auto terug bij eigenaar door SMS-Alert Haaglanden - Maar liefst 10.000 bewoners van gemeente Westland en Midden Delfland helpen Politie Haaglanden bij het terugvinden van vermiste mensen en gestolen voertuigen. Via een smsje op hun mobiel lezen ze wat er speelt. SMS-Alert heet deze aanpak. En er zijn al veel positieve resultaten behaald. Vorige week werd opnieuw een gestolen auto teruggevonden door een politie sms-sje. De politie kreeg de melding dat een Suzuki Alto was gestolen in Wateringen en verstuurde direct een sms-bericht naar een groot aantal deelnemers. Ook een bewoner aan het Oostblok ontving het sms-je om uit te kijken naar de gestolen auto. Deze deelnemers zag de gezochte Suzuki voor het huis geparkeerd staan en belde onmiddellijk met de politie. Het bleek inderdaad het gestolen voertuig te zijn. De politie nam het voertuig in beslag. Dankzij de oplettendheid van inwoners kon deze zaak worden opgelost en had de eigenaar zijn auto weer terug.

U kunt zich op zeer eenvoudige wijze aanmelden voor SMS-alert: Maak op uw mobiele telefoon de tekst PHGL met direct daarachter uw postcode en huisnummer. Voorbeeld: PHGL2671ZV1 (let wel: vervang de cijfers en letters door uw EIGEN poscode en huisnummer.) U zendt deze boodschap naar 8844 en vervolgens ontvangt u een welkomst-SMS en bent u deelnemer. De ontvangen smsjes zijn gratis.

Bel 112
Heeft u informatie over deze vermissing of inbraken, neem dan contact op met de politie van Bureau Westland, Loosduinen of Zoetermeer) via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan dat via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bent u op getuige van een inbraak. Ziet u mensen zich verdacht gedragen bij een woning? Bel 112! Immers met 112, daar pak je daders mee!

Graffitispuiters betrapt
Delft Twee vrouwen (16 en 17 jaar) uit Delft werden dinsdagavond 19 mei om 20.15 uur betrapt terwijl zij graffiti aanbrachten op speeltoestellen en een schuur aan de Oeral. De politie wist dankzij een getuige de twee vrouwen te achterhalen en maakte later tegen het duo proces-verbaal op. Zij moeten de veroorzaakte schade betalen.

Inbrekers ingerekend
Zoetermeer De politie kon woensdagochtend 20 mei om 01.40 uur twee Zoetermeerders (16 en 17 jaar) aanhouden. Het duo brak in een bedrijf aan de Wattstraat in en werd daarbij betrapt door een beveiliger. Op aanwijzingen van deze getuige wisten de agenten de twee mannen te achterhalen. Zij zitten nog vast voor nader verhoor.