Gemeente De Ronde Venen


Realisering reconstructie Baambrugse Zuwe Vinkeveen een stap verder

Voornemen tot gunning aan Dura Vermeer Infra B.V.

Voor een duurzame verbetering van het eerste deel van de Baambrugse Zuwe heeft de afgelopen periode een aanbesteding plaatsgevonden. Uit deze aanbestedingsprocedure kwam de aanbieding van de firma Dura Vermeer Infra B.V. als de meest gunstige naar voren.

De totale kosten voor de reconstructie van het eerste deel van de weg, worden geraamd op een bedrag van EUR 3,8 mln. Het college van B en W heeft het voornemen de opdracht te gunnen aan Dura Vermeer Infra B.V.. In de vergadering van dinsdag 19 mei besloot B en W dit voor definitieve besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.

De aanbesteding voor het eerste deel van de Baambrugse Zuwe (gedeelte Herenweg tot huisnummer 128, lengte 885 meter), vond plaats volgens een zogenaamd Design & Construct contract. Deze aanbestedingsvorm geeft aannemers de ruimte om hun specifieke kennis en ervaring maximaal in te zetten om een optimale oplossing aan te bieden. De oplossingsrichting waarmee Dura Vermeer Infra B.V. inschreef, houdt in dat er op de hoofdrijbaan een betonnen plaat op palen wordt aangebracht en ter plaatse van de hofjes, de parkeervakken en de trottoirs een lichtgewicht constructie met behulp van EPS (piepschuim). Uiteraard voorziet de aanbieding ook in overgangconstructies ter plaatse van de naastgelegen particuliere eigendommen.

De inschrijving werd niet alleen beoordeeld op prijs, maar speelden ook diverse kwaliteitscriteria een rol. Bij de beoordeling is gekeken naar de hinder voor de omgeving bij de realisering van de voorgestelde oplossing, de wijze waarop met de bewoners en de bedrijven wordt gecommuniceerd en de uitvoeringsduur en fasering van de werkzaamheden.

De totale kosten voor de reconstructie van het eerste deel van de Baambrugse Zuwe worden thans geraamd op een bedrag van EUR 3,8 mln. exclusief btw. De behandeling van dit voorstel in het Rondeveense Tafel Gesprek is voorzien op 17 juni 2009. De besluitvorming in de raad volgt in dat geval op 2 juli 2009.

Uitgaande van een positief besluit van de raad en de daarop volgende instemming van de provincie Utrecht, kan vervolgens definitief opdracht gegeven worden voor de uitvoering van dit werk. Het door de aannemer ingediende Voorlopig Ontwerp, zal dan worden uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp waarop alle benodigde vergunningen kunnen worden aangevraagd. De daadwerkelijke uitvoering kan dan, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, dit najaar starten.

Ruim van tevoren zullen de aanwonenden en bedrijven uitgebreid worden voorgelicht over de geplande werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor de bereikbaarheid.