ABVAKABO FNV

CAO Gehandicaptenzorg: besprekingen levensfasebeleid gestart

Eind april, bij de herstart van de onderhandelingen, hebben CAO-partijen weer gesproken over het vernieuwen van de CAO Gehandicaptenzorg. Het levensfasebeleid en met name de doorontwikkeling van de huidige leeftijdsgerelateerde verlofregeling is hierbij een belangrijk onderdeel.

Partijen hebben ervoor gekozen om bij de besprekingen over levensfasebeleid PGGM HR Advies in te schakelen. PGGM zal onder andere een rekenmodel gaan opzetten. Met dit rekenmodel zal de ontwikkeling van het personeelsbestand van de branche Gehandicaptenzorg in de komende jaren (onder meer in relatie tot de ontwikkeling van leeftijdsgerelateerde verlofregelingen) zichtbaar worden gemaakt.

CAO-partijen willen tevens met dit rekenmodel hun ideeën over de uitwerking van levensfasebeleid in de CAO Gehandicaptenzorg kunnen doorrekenen.

Op 14 mei jl. zijn CAO-partijen en PGGM gestart met het bespreken van het dossier levensfasebeleid. De komende periode wordt door partijen gebruikt om zicht krijgen op alle -uiteraard ook financiële- aspecten van dit onderwerp. Het resultaat van de besprekingen wordt door CAO-partijen gebruikt bij de CAO-onderhandelingen.

In de komende weken zullen wij je verder informeren over het verloop van het traject.

20-05-2009, Gehandicaptenzorg | Meer over: gehandicaptenzorg |