Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Adviescommissie monumentale bomenlijst

Dagelijks Bestuur stadsdeel Oud-West stelt commissie in

20 mei 2009
Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West heeft een adviescommissie

ingesteld voor monumentale bomen. De bomen op deze lijst zijn extra beschermd tegen kap. Het DB hecht eraan om de bomen op deze manier beter te kunnen beschermen.

Het Dagelijks Bestuur heeft een adviescommissie monumentale bomen ingesteld. De commissie telt drie leden; een professioneel deskundige op het gebied van groen en bomen en twee bewoners uit Oud-West.

In de periode mei-augustus wordt de bomenlijst samengesteld en de commissie heeft daarin een adviserende taak. Bewoners worden ook in de gelegenheid gesteld om bomen aan te melden voor deze lijst. In september zal door het Dagelijks Bestuur de monumentale bomenlijst worden vastgesteld.

Waarom een monumentale bomenlijst

Het DB heeft gekozen voor het opstellen van een monumentale bomenlijst om op die manier de bomen extra te beschermen tegen mogelijke kap. Als een boom de monumentale status heeft zal een eventuele kapaanvraag beoordeeld worden door de bomencommissie.

Reglement

Het reglement van de adviescommissie ligt ter inzage bij de Publieksservice van stadsdeel Oud-West. U kunt het reglement ook downloaden via de 'Zie ook' link op deze pagina. Alle overige informatie over monumentale bomen kunt u hier vinden.

Zie ook

Monumentale bomen

---