Gemeente Boarnsterhim


Uitnodiging beheerplannen

In juni zal de gemeenteraad discussiëren en een besluit nemen over de beheerplannen van de gemeente. In beheerplannen is beschreven wat de huidige staat is van de kapitaalgoederen van de gemeente, wat de gewenste kwaliteit is, hoe we tot die kwaliteit kunnen komen en wat dat gaat kosten. Kapitaalgoederen omvat alles wat de openbare ruimte betreft, zoals wegen, riolering, groen, water, gebouwen, sportvelden, speeltuinen, monumenten enzovoort.

Veel beheerplannen laten zien dat er sprake is van achterstallig onderhoud. De onderhoudstoestand moet weer op orde worden gebracht en gehouden. Dit zal een grote investering van de gemeente vragen. De gemeenteraad zal hierin keuzes moeten maken.

De beheerplannen liggen van woensdag 20 mei tot dinsdag 23 juni ter inzage op het gemeentehuis, tijdens openingstijden. De plannen zijn ook te lezen op de website van de gemeente www.boarnsterhim.nl Op dinsdag 26 mei, om 18.30 uur geven burgemeester T. Baas en wethouder mevrouw M. Jager een toelichting aan vertegenwoordigers van (belangen)verenigingen en overige belangstellenden. De bijeenkomst is op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei in Grou.

Hierbij nodigen wij u uit kennis te nemen van de inhoud van de beheerplannen en aanwezig te zijn bij de toelichting op 26 mei aanstaande.