Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarder aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 20-5-2009 13:34:02

ZEVENAAR - De politie heeft dinsdagmiddag 19 mei op de Kerkstraat in Zevenaar een 57-jarige automobilist aangehouden nadat hij bij een verkeersruzie betrokken was geraakt. De man zou daarbij volgens getuigen op drie meisjes zijn ingereden. Daarbij was niemand gewond geraakt. Volgens de Zevenaarder had hij zich geïrriteerd aan drie veertienjarige meisjes uit Elten en Babberich, die met zijn drieën op de fiets naast elkaar zouden hebben gereden. Toen hij kans gezien had om ze te passeren zou hij ze even later hebben opgewacht en gas hebben gegeven om ze bang te maken. Volgens de lezing van de meisjes en een andere getuige zou de man echter wel op de meisjes zijn ingereden, waarbij een van hen de struiken in moest om de auto te ontwijken. De Zevenaarder is in de loop van de avond vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Door de meisjes is aangifte gedaan. (09-068823)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen aangehouden na conflict

Publicatiedatum: 20-5-2009 13:33:09

BEMMEL - In een woning in Bemmel-Oost heeft de politie dinsdagmiddag 19 mei de 31-jarige bewoner en een 37-jarige man uit Gendt aangehouden na een conflict. De twee worden ondermeer verdacht van mishandeling en bedreiging van twee twintigjarige mannen uit Arnhem en Hengelo (Ov.) Op een gegeven moment zou er in de woning van de Bemmelnaar ruzie zijn ontstaan over een vermeende diefstal, waar de Arnhemmer en de Hengeloër van beticht werden. Vervolgens zouden beiden door de Bemmelnaar en de man uit Gendt zijn bedreigd en mishandeld. Toen beide slachtoffers kans zagen er vandoor te gaan waarschuwden ze de politie. Die hield de Bemmelnaar en de man uit Gendt aan. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan. Alle betrokkenen bleken overigens bekenden van elkaar.
(09-068874)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt drie jongeren op na fietsdiefstal

Publicatiedatum: 20-5-2009 13:32:26

ZEVENAAR - Drie Zevenaarse jongeren (twee van vijftien en een van zeventien) zijn dinsdagavond 19 mei door de politie in hun woonplaats opgepakt wegens fietsdiefstal. Een getuige zag het trio er even voor half negen vandoor gaan met een fiets vanaf een parkeerplaats aan de Lentemorgen. Gewaarschuwde agenten gingen vervolgens op zoek en trof de drie op de Zonegge aan. Ze bleken aan het signalement dat door de getuige was opgegeven te voldoen. De drie bekenden en vertelden waar ze de fiets hadden achtergelaten. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist over het verdere lot van het Zevenaarse trio.
(09-069036)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---