Gemeente Vlaardingen


Fijn fietsen in Vlaardingen?

20 mei 2009

Hoe hobbelig zijn fietsroutes in Vlaardingen? Hoe is de kwaliteit van de lucht die de Vlaardingse fietser inademt? Hoe lang moet een fietser wachten voor het stoplicht? Op donderdag 14 mei onderzocht de Fietserbond met de gemeente het fietsklimaat in Vlaardingen.

Wethouder Jan Robberegt gaf het startschot voor de meting. Het onderzoek, de zogenaamde fietsbalans, werd uitgevoerd op hightech meetfietsen.

Het college heeft het onderzoek laten uitvoeren, omdat het goed aansluit op het beleid om fietsen te stimuleren. Fietsen is immers goed voor de gezondheid en voor het milieu. Als meer mensen op de fiets stappen zorgt dit bovendien voor minder drukte op de wegen en minder parkeerdruk in het centrum van de stad. De afgelopen tijd zijn er heel wat maatregelen genomen om Vlaardingen voor fietsers aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld de gratis bewaakte fietsenstalling in het centrum, de komst van de fietsbrug over de vaart, de verbetering van de Broekpolderweg voor fietsers en de komst van OV-fietsen bij het station.

De resultaten van het onderzoek worden in het najaar bekend.