Gemeente Delfzijl

Klankbordgroep Wagenborgen een feit

In samenwerking met de inwoners van Wagenborgen heeft de gemeente een Klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep voorziet de gemeente zowel gevraagd als ongevraagd van advies over de tijdelijke huisvesting van een groep buitenlandse werknemers op het terrein Groot Bronswijk. Een ander doel is het betrekken van de Wagenborgers bij het in goede banen leiden van de huisvesting.

De klankbordgroep heeft een onafhankelijke voorzitter en bestaat verder uit veertien dorpsbewoners: dhr. H. Bode, dhr. M. Bosma, dhr. H. v.d. Vleugel, dhr. H. Smit, mw. A. de Wit, dhr. F. van Blerk, mw. M. de Vries, dhr. N. Wolthek, dhr. C. Beekhuis, dhr. G. v.d. Werf, dhr. S. Bos, mw. J. Geertsema, mw. J. Heerema, dhr. G. Brouwer.

Â

De klankbordgroep is opgericht naar aanleiding van de inloopbijeenkomst en de informatiebijeenkomsten vorig jaar over de tijdelijke huisvesting op het Groot Bronswijk terrein. Inwoners gaven toen aan dat zij betrokken willen blijven bij de totstandkoming van de tijdelijke huisvesting van het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen.