Provincie Flevoland

Winnaarssocieteit voor derde keer bijeen in provinciehuis

Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner, heeft alle winnaars van ondernemersprijzen in Flevoland van het afgelopen jaar op vrijdag 15 mei jongstleden uitgenodigd. Hoewel niet alle winnende bedrijven aanwezig konden zijn, was er een ruim gezelschap van winnaars aanwezig op het provinciehuis.

Onder voorzitterschap van de heer Greiner, kwamen de winnaars met elkaar in contact en is met ze gesproken over de gevolgen van het winnen van een ondernemersprijs. Alle aanwezigen waren van oordeel dat het winnen van een prijs goed is voor het bedrijf. In de eerste plaats maakt het de medewerkers trots om erkenning te krijgen voor hun inzet en het versterkt het saamhorigheidsgevoel. De media-aandacht zorgt voor meer zichtbaarheid van het bedrijf wat vervolgens leidt tot allerlei nieuwe contacten. Men kan het bedrijf makkelijker vinden en heeft vaak veel vertrouwen in een succesvolle onderneming.

De winnaars waren verdeeld over de vraag of het winnen van een prijs nu direct meer klanten oplevert. Zo gaf de heer Blonk van Creative Constructions uit Lelystad, winnaar van de Flevopenning voor startende ondernemer 2008 aan, dat hij er niet van overtuigd is dat hij door het winnen van de prijs meer klanten heeft gekregen. Hij gaf wel aan dat je door het winnen van een ondernemersprijs serieuzer wordt genomen en dat de Flevopenning gebruikt wordt in hun communicatie. Mijnheer Wan Tung van Asian Paradise uit Zeewolde liet weten dat zijn restaurant al goed liep, maar dat hij na het winnen van de publieksprijs Toponderneming van Flevoland 2007 nog meer toestroom heeft gekregen.

Alle deelnemers hebben aangegeven dat zij het wenselijk vinden dat de Flevopenningen blijven bestaan. En zij zijn ook allen gaarne bereid om als ambassadeur van Flevoland te fungeren. Andries Greiner: "Voor de Flevolandse economie zijn dergelijke excellerende ondernemingen van groot belang. Juist in tijden van economische teruggang zijn deze bedrijven een voorbeeld voor ondernemend Flevoland."