Gemeente Diemen


Bouw mee aan (nog) beter OV

Op dit moment rijdt GVB het openbaar vervoer in Amsterdam en omgeving. De huidige vergunning loopt tot eind 2011. De Stadsregio Amsterdam is de opdrachtgever van het openbaar vervoer. Als het aan de Stadsregio ligt blijft GVB rijden. De procedure voor de nieuwe vergunning is gestart. Een van de eerste activiteiten is het opstellen van het Programma van Eisen. Hierin staan de minimumeisen waaraan de toekomstige vervoerder vanaf 1 januari 2012 moet voldoen. De Stadsregio wil graag weten wat u ervan vindt. U kunt tot en met 20 juni 2009 uw inspraakreactie geven op het ontwerp Programma van Eisen. Het Programma van Eisen stelt eisen aan onder andere het lijnennet, aansluitingen, op tijd rijden, materiaal, reisinformatie en veiligheid. Een van de eisen voor onderhandse gunning is dat GVB doelmatiger gaat werken. Daardoor kan er meer met hetzelfde geld worden gedaan. De Stadsregio Amsterdam wil een aantal extra verbeterideeën aan u voorleggen. Het gaat om extra kwaliteitsverbeteringen zoals:

* uitbreidingen van het openbaar vervoer

* investeringen in duurzaamheid

* sociale veiligheid

* actuele reisinformatie in voertuigen

* tarievenbeleid

* materieel & infrastructuur

Inspraakavond
Op maandag 8 juni wordt er vanaf 19.30 uur een inspraakavond gehouden in Diemervijver, Dalsteindreef 1 in Diemen Zuid. U bent van harte welkom.

Inspreken tot 20 juni en digitale peiling
Voor meer informatie over het ontwerp Programma van Eisen openbaar vervoer Amsterdam en de inspraakmogelijkheden, ga naar www.stadsregioamsterdam.nl en klik op de banner 'Inspraak Openbaar Vervoer Amsterdam'. U kunt daar ook aan een digitale peiling meedoen.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---