Gemeente Ermelo


Meldpunt jeugdoverlast

In het Overlastnetwerk Ermelo is de gemeente al enige tijd bezig om samen met politie, jongeren- en straathoekwerk en verslavingszorg overlast van jongeren in beeld te brengen en aan te pakken. De overlast laat door de jaren en seizoenen heen een golfbeweging zien. De ene periode is rustiger dan een andere. Graag krijgt de gemeente in beeld óf, waar en wanneer u eventueel jeugdoverlast ondervindt.

De gemeente Ermelo vraagt inwoners, ondernemers en instanties die overlast ervaren van gedrag van jongeren dit aan ons door te geven. Deze informatie wordt gebruikt om de locaties van jeugdoverlast te inventariseren en overlast effectief aan te kunnen pakken.

Melden van jeugdoverlast
Klik hier om een melding te doen van jeugdoverlast.

Wat wordt er met mijn melding gedaan?
De meldingen worden verzameld voor bespreking in het Overlastnetwerk. Deze groep komt eens per 6 weken bijeen voor regulier overleg en daarnaast op ad hoc basis, afhankelijk van het aantal meldingen. Het Overlastnetwerk bestaat uit vertegenwoordigers van politie, gemeente, jongerenwerk, straathoekwerk en verslavingszorg. Door de meldingen krijgt het Overlastnetwerk een overzicht over bepaalde (hang)plekken en inzicht in een patroon. Door dit inzicht wordt onder andere bepaald waar eventueel extra inzet van de politie/straathoekwerker nodig is of waar andere maatregelen genomen moeten worden.

Jeugdoverlast
Jongeren zijn zich niet altijd bewust van de effecten van hun gedrag op hun omgeving. Soms zijn het streken maar enkelen dreigen af te glijden naar kleine criminaliteit. Kleine criminaliteit wordt minder zwaar gezien, maar is vaak wel heel hinderlijk. Vooral ouderen mensen raken hierdoor angstig en durven niet meer makkelijk de straat op. Gedrag van jongeren dat het meest als overlast wordt ervaren:
* lawaai van jongeren zelf;

* stilstaande auto´s met draaiende motor;
* afval rond hangplekken;

* blowen;

* vandalisme;

* intimiderend gedrag.

Spoedeisende gevallen
Het meldpunt is geen vervanging van het politiemeldnummer. Heeft u acuut overlast of niet-spoedeisende hulp nodig waarbij politie gewenst is dan kunt u het landelijk servicenummer van de politie bellen: 0900 8844. Bij spoedeisende hulp belt u met 112.