Gemeente Ermelo


Ermelose landschappen in beeld

Zaterdagmorgen 16 mei nam wethouder Vliek het eerste exemplaar van de herziene `Landschappenfietsroute door de gemeente Ermelo' in ontvangst van Gert Schuurman, voorzitter van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo. Bij het startpunt van de route op het Molenaarsplein voor molen De Koe werd het eerste informatiepaneel onthuld.

De gemeente Ermelo heeft samen met de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo het initiatief genomen om informatie te geven over de diversiteit van de aanwezige landschappen. De verschillende landschapstypen worden vermeld op zes informatiepanelen in het landschap langs de Landschappenfietsroute.

Bij de geactualiseerde fietsroute is door de Stichting NMP een fraai full colour routeboekje samengesteld met veel achtergrondinformatie en een duidelijk uitklapbaar routekaartje. De ongeveer 35 km lange gevarieerde fietsroute volgt nagenoeg de gemeentegrens en start op het Molenaarsplein voor molen De Koe. De route gaat door de bossen richting Leuvenum en het beekdal van de Staverdense Beek. Vervolgens fietst u over het heideterrein Houtdorper- en Speulderveld naar Speuld en de hoogte van Drie. Daarna langs de grens met de gemeente Putten, via de landgoederen Nieuw en Oud Groevenbeek naar het open land van Riebroek. Na een bezoek aan de Randmeren komt u in het nieuwe landschap van Horst-Noord. Via het landgoed 's Heeren Loo komt u weer bij het Molenaarsplein. Het routeboekje is te koop voor EUR 2,50 bij o.a. de VVV Ermelo en in de boekhandel.

In het gemeentelijk Natuur- en MilieuEducatief (NME) Centrum Ermelo, aan de Burgemeester van Oordtstraat 30 is een mini-expositie `Landschappen in beeld' ingericht. De verschillende landschapstypen worden toegelicht op informatieborden. Ook is er informatie over de ontwikkelingen van het dorp Ermelo. De mini-expositie is tijdens de openingstijden van het NME-Centrum te bezoeken tot 1 november. Voor overige informatie en openingstijden van het NME-Centrum Ermelo kunt u kijken op www.nmecentrum-ermelo.nl.