Samas NV

Primeur Samas nieuwe MVO-richtlijn
HOUTEN, 19 mei 2009 - Kantoorinrichter Samas is het eerste bedrijf in Nederland dat de ISO 26000-richtlijn heeft geïmplementeerd in haar organisatie. Deze ISO 26000-richtlijn wordt gebruikt om `Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' voor alle aspecten van de bedrijfsvoering binnen Samas te verankeren. Duurzaamheid is volgens Samas een intrinsiek onderdeel voor de werkomgeving van de toekomst. Woensdag werd de `ISO 26000 Koploperbokaal' uitgereikt aan Edward Vis, Algemeen Directeur Samas Nederland in The Village Office, Europees hoofdkantoor en belevingscentrum van Samas. Dit gebeurde tijdens het vakevent `An office with a view 2.0'. Vis opende het event met de volgende woorden: "Het ISO 26000 traject is gestart vanuit het principe een betere, prettigere leef- en werkomgeving te realiseren voor al onze stakeholders. ISO 26000 wordt door ons gezien als het solide fundament, een natuurlijke kapstok."

ISO 26000 is een verdere professionalisering en volledige verankering van MVO. Zwaartepunten van de implementatie hebben betrekking op stakeholderbetrokkenheid, eco-design, HRM, duurzaam inkopen, milieu-impact van productie en transport, maatschappelijke betrokkenheid, MVO-verslaglegging en het promoten van MVO binnen de eigen invloedsfeer.

"We zijn ervan overtuigd dat goede ondernemingsprestaties worden behaald bij een juiste balans tussen economische, milieu- en sociale prestaties. We zijn op dit moment het eerste bedrijf dat volledig voldoet aan de ISO 26000 richtlijn en daar zijn we trots op," aldus Edward Vis.

Samas is in dit traject begeleid door DHV Sustainability Consultants. Daarnaast is Louise Bergenhenegouwen van NEN, de expert op het gebied van ISO 26000 en normontwikkeling op het terrein van MVO, hierbij betrokken geweest.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over ons of heeft u vragen over onze producten? Klik hier.

Copyright © 2009 Samas kantoorinrichting & kantoormeubilair