ProRail

Persbericht

20-05-2009

Nederlands publiek kiest via www.zoinvesteerik.nl

Het spoor neemt spectaculaire wissel op duurzame toekomst Â
Kiest het publiek voor zonnepanelen langs het spoor, wil ze energie gaan winnen uit voetstappen of kiest ze een van de overige zes ideeën om het spoor duurzamer te maken? Met ingang van vandaag kan het publiek op www.zoinvesteerik.nl virtueel investeren in het idee dat zij het beste vindt. Het idee waarin het meest geïnvesteerd wordt, is de publiekswinnaar van de ProRail prijsvraag. De publiekswinnaar ontvangt een geldbedrag om het idee verder uit te werken en zo de innovatie te stimuleren. Investeren kan tot 1 juni a.s.

De ProRail Prijsvraag is een tweejaarlijks terugkerende competitie waarbij specialisten uitgedaagd worden innovatieve, baanbrekende oplossing te zoeken voor vraagstukken op en rond het spoor. De ProRail Prijsvraag 2008/2009 had als opdracht zoveel mogelijk innovatieve oplossingen te bedenken om het traject Utrecht â Den Haag CO2-neutraal te maken. De acht gepresenteerde ideeën vormen een selectie uit de veertig inzendingen die zijn binnengekomen. De ProRail Publieksprijsvraag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd.

Op 3 juni maakt minister Cramer van VROM bekend wie de publieksprijs wint!

Meer informatie over de publieksprijsvraag en andere genomineerden, vindt u op www.zoinvesteerik.nl en www.prorailprijsvraag.nl.