Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 20-05-2009

Politie treft 20 kg harddrugs en een vuurwapen aan

TILBURG: De politie arresteerde dinsdagmiddag 19 mei een 29-jarige inwoner van Tilburg. Dat gebeurde na een achtervolging toen de man een reeks verkeers-overtredingen pleegde. In zijn auto vond de politie daarna circa 20 kilo amfetamine. Verder droeg de man een vuurwapen bij zich.

De man vestigde rond 16.45 uur de aandacht op zichzelf toen hij tijdens het autorijden aan het telefoneren was. Hij hield de telefoon aan zijn oor, wat voor de agenten reden was om hem te bekeuren. Bovendien droeg hij niet de verplichte autogordel. Hij wilde echter niet stoppen en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die startte in de Dessinateurstraat, waarbij de man met zijn rode Opel Corsa diverse verkeersovertredingen pleegde. Andere weggebruikers moesten opzij springen of noodstops moeten maken om een aanrijding met hem te voorkomen. Bij kruisingen waarbij het verkeerslicht op rood stond, passeerde hij de file via het fietspad om aan de agenten te ontkomen. In de Wittebollenstraat reed de politie hem klem, waarna hij er in volle vaart enkele honderden meters achteruit reed om te ontsnappen. De achtervolging kwam tot een einde in Noord Besterdstraat toen de vluchtende automobilist tegen het verkeer inreed en niet verder kon vanwege een stilstaande bestelauto. Hij werd gearresteerd vanwege zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag, waarbij meteen zijn rijbewijs werd ingevorderd. Al snel werd de reden van zijn vlucht duidelijk. De man had een grote hoeveelheid verdovende middelen en een vuurwapen bij zich. In de auto trof de politie namelijk twee dozen aan, waarin circa 20 kilo amfetamine zat. Deze hoeveelheid harddrugs heeft een geschatte actuele straatwaarde van circa 175.000,- De verdovende middelen en het vuurwapen werden in beslag genomen. Er volgde direct een doorzoeking van de woning van de man. Dat gebeurde in aanwezigheid van de rechter-commissaris. Daarbij vond de politie nog een kilo amfetamine. Tijdens de doorzoeking werd een tweede verdachte opgepakt, de 23 jarige broer van de eerdere arrestant. Het duo is in verzekering gesteld en wordt a.s. vrijdag 22 mei voor de rechter-commissaris geleid. (auteur: Jeroen Steenmeijer)

Automobilist rijdt 83 kilometer / uur te hard

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger is dinsdagavond op de Midden
Brabantweg middels videosurveillance betrapt op een forse
snelheidsovertreding. De automobilist reed met een gemiddeld
gecorrigeerde snelheid van 153 km / uur, een overschrijding van 83 km / uur. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Burgemeester Letschertweg werd gisteren een 49-jarige Tilburger eveneens betrapt op een forse snelheidsovertreding. Hij reed met zijn auto met een gecorrigeerde snelheid van 130 km / uur. Dat is een overtreding van 50 km / uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Duo verstoort markt Besterdring

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Besterdring tijdens de Markt een 23-jarige man uit Brussel aangehouden voor vernieling en
baldadigheid.

Volgens markooplieden en bezoekers gedroegen de verdachte en een andere man zich erg vervelend, Ze waren dronken en hadden terwijl zij bij een viskraam stonden de jas van een bezoeker onder mayonaise gesmeerd. Ook gooiden ze een blik bier onder een kraam. Nadat ze daar op aangesproken waren, gooiden ze met een bak kibbeling. Vervolgens trokken ze enkele planten uit het plantsoen die ze in de kraam gooiden. Een 55-jarige marktkoopman die ze daarover aansprak kreeg twee vuistslagen in zijn gezicht en viel op de grond. Andere
marktkooplieden kwamen hun collega helpen, waarna de daders wegrenden. Tijdens de achtervolging konden zij één verdachte achterhalen. Deze man, een 23-jarige Belg, is overgedragen aan de politie. Dit zou niet de man zijn geweest die de kramer had mishandeld. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Veel automobilisten bekeurd voor het niet dragen van autogordels

TILBURG: Agenten van het team Wilhelminapark hebben dinsdagavond op de Enschotsestraat een verkeers- en snelheidscontrole gehouden. Er werden 54 bekeuringen uitgeschreven. Meer dan de helft van de bekeuringen, 29, was bestemd voor bestuurders die geen gordels droegen.

De resultaten

Zonder Gordel in motorvoertuig: 29x

Niet stoppen voor rood licht: 10x

Overschrijding van de max snelheid: 9x

Mobiel bellen: 1x

Kenteken niet zichtbaar 1x

Onnodig voeren van signalen 1x

Niet APK gekeurd: 1x

Niet op 1ste vordering tonen rijbewijs: 1x

Niet voldoen aan bevel/vordering: 1x

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-05-2009 14:18 | © Regio Midden en West Brabant |