Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Basisscholen De Kring en De Wissel winnaars LUMC Kinder KunstSalon 2009

Publicatiedatum: 20 mei 2009 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg

Woensdag 20 mei zijn de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Kinder KunstSalon van het Leids Universitair Medisch Centrum. De juryprijs is toegekend aan De Kring, locatie Willibrord. De Wissel mag zich winnaar noemen van de publieksprijs. In totaal deden veertien basisscholen uit Leiden en Oegstgeest mee aan de kunstwedstrijd. Het thema dit jaar was `contact'.

Nieuw was dit jaar een bijdrage van patiënten van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum (WAKJC)van het LUMC. Kinderen die verpleegd werden in het LUMC kregen de mogelijkheid mee te schilderen aan een doek op de afdeling. Het doek deed niet mee voor de prijzen, omdat het niet geschilderd werd door een vaste groep kinderen, zoals bij de deelnemende basisscholen wel het geval was. De publieksjury was echter zo gecharmeerd van het doek, dat besloten werd de schilders van het doek te belonen met een eervolle vermelding en een sleutelhanger van het WAKJC.

De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het LUMC. Alle deelnemende scholen en patiënten van het WAKJC. kwamen hier bijeen om te kijken naar een voorstelling van René van de Schuur alias Tommy Blooper. Hierna werden de prijzen uitgereikt. De jury bestond dit jaar uit Thea van Haarlem, Arjen Toet en Sylia Nieuwenburg. De publieksprijs werd net als andere jaren toegekend aan de hand van stemformulieren, die bezoekers en patiënten van het WAKJC konden invullen bij het bekijken van de schilderijen in de gangen van het centrum.