Gemeente Veenendaal


Scholenwedstrijd: ontwerp de mooiste steen

Ontwerp de mooiste steen die straks een permanente plek krijgt bij de inrichting van het nieuwe cultuurhuis. Dat is de opdracht van de scholenwedstrijd met als thema âSamen bouwen aan cultuurâ. Aan de wedstrijd die de gemeente organiseert doen 15 scholen mee. Vandaag leveren zij hun inzendingen in op het gemeentehuis.

Nieuwe ontmoetingsplek voor cultuur en educatie

Belangrijk onderdeel van Brouwerspoort is de bouw van het Kees Stipplein en het cultuurhuis. In het cultuurhuis krijgen straks de Openbare Bilbiotheek Veenendaal, Kunstuitleen Veenendaal, Historisch Museum Het Kleine Veenloo en Historische Vereniging Oud-Veenendaal een nieuw onderkomen. Aan de andere kant van het plein komen muziekschool De Muzen en Volksuniversiteit Veenendaal. Het Kees Stipplein wordt hiermee een nieuwe ontmoetingsplek voor cultuur en educatie.

Basisscholen en cultuur

De gemeente vindt het belangrijk om leerlingen uit het basisonderwijs te betrekken bij de bouw van het cultuurhuis. Vandaar dat zij de scholenwedstrijd organiseert. Op deze wijze worden de leerlingen al in een vroegtijdig stadium in contact gebracht met de toekomstige ontmoetingsplek voor cultuur en educatie.

De wedstrijd

Iedere basisschoolleerling kon meedoen door zijn of haar âeigen steenâ te ontwerpen. De steen betreft een kartonnen vouwdoosje in het formaat van een baksteen. Dit doosje mochten de leerlingen met allerhande materialen versieren: kleurpotlood, viltstift, verf, papier, stof, enzovoort. Van alle inzendingen kiest een jury het winnende ontwerp per school. Iedere deelnemende school valt dus in de prijzen. De winnende stenen worden uitgevoerd in keramiek en krijgen straks ter herinnering een permanente plaats in het cultuurhuis. Op die manier is elke deelnemende school blijvend vertegenwoordigd in het cultuurhuis.

Prijsuitreiking 6 juni

De winnende ontwerpen en prijswinnaars worden op zaterdag 6 juni as. bekendgemaakt tijdens het Startfeest Kees Stipplein. Op die dag organiseert de gemeente samen met BAM een evenement voor alle inwoners van Veenendaal met een aantrekkelijk programma vol muziek, acrobatiek en dans om de start van de bouw van het nieuwe Kees Stipplein te vieren.