Gemeente 's-Hertogenbosch

20-05-2009
Stem voor de jongerenprijs 2009

Het Comité Actief Burgerschap heeft bekendgemaakt welke jonge vrijwilligers zij nomineert voor de Jongerenprijs 2009. Tot en met 31 mei kan iedereen een stem uitbrengen op één van de drie genomineerden, via de website.

Genomineerden
De drie genomineerden voor de Jongerenprijs zijn Johan Cornelissen (actief voor jongerenwerk bij De Schuilplaats), Myron Fraser (actief voor voetbalproject "Doelbewust") en Bart Leijte (actief voor voetbalvereniging TGG).

Prijsuitreiking
De winnaar krijgt een geldbedrag van EUR 300,- en een bronzen beeldje van kunstenares Netty Werkman. De twee andere genomineerden krijgen een geldbedrag van EUR100,-. De uitreiking vindt plaats tijdens de Vrijwilligersmanifestatie, een feest dat de gemeente 's-Hertogenbosch organiseert op zaterdag 6 juni a.s. om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Warm hart
Het comité is onder de indruk van de enorme gevarieerde inzet die jongeren onbetaald leveren voor onze samenleving. Zij zijn een voorbeeld voor de stad en vormen de toekomst van het vrijwilligerswerk. Met de Jongerenprijs wil het stadsbestuur de jongeren een warm hart toe dragen en hun actieve bijdrage zichtbaar maken voor anderen.