Stadsdeel Zeeburg


---

Ideeënmarkt groot succes

20 mei 2009
Op zaterdag 16 mei is het eerste Samen Indische Buurt festival een groot succes geworden met veel en vrolijke bezoekers.

Eén van de onderdelen was de ideeënmarkt waar 27 initiatiefnemers met hun medebewoners in gesprek gingen over hun ideeën om de sociale cohesie en de leefbaarheid van de Indische Buurt op de langere termijn te versterken. Het zijn zeer levendige gesprekken geweest. Veel bezoekers voelden zich aangespoord om met een initiatief mee te doen.

De bezoekers mochten stemmen op het idee dat zij het beste vonden. Ruim 800 stemmen zijn uitgebracht. De winnaar was Alkhmiessa, een opvoed- en cultuurproject voor jongeren en volwassenen. De winnaar kreeg naast de eer en de glorie ook een spontane aanmoedigingsprijs van 2500 euro uit handen van wethouder Jan Hoek. Een onafhankelijke jury, de nieuwe denktank sociale cohesie, gaat nu de initiatieven beoordelen en kan tot een bedrag van 130.000 gelden toekennen aan de verschillende ideeën. Op 8 juni wordt bekend gemaakt welk initiatief ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden in de Indische Buurt.

marktbe_21_500.jpg (35 Kb)

Foto: Informatiemarkt Samen Indische Buurtfestival
---